Re: Pasty, woski itp... Szybka pomoc...

17
chociaz juz po fakcie to ja sie dołacze Umyc potem commendant (koszt okolo 25zl) polerka ale rekami jest troche trudno bo trzeba go mocno wcierac) a potem Formuła 1 (koszt okolo 20 zl) Efekt jest powalajacy wiem bo kumpel ma warsztat blacharski i zawsze tak robimy!! Pozdro aha a do tapicerek tylko i wylacznie Vanish

20
Witam.
Podłączę się pod temat, panowie, od dlużego czasu chcę się zabrać za polerkie kompletną autka i nie wiem jak mam się do tego zabrac, nie posiadam garazu a metoda podworkowa nie chce robic sensacji na poworku, moze oddac autko do lakiernika blacharza ....... tam wypoleruja moja astrunie? i jaki jest miejwiecej koszt polerowania calego autka 5HB? w gre wchodza zaklady w warszawie ew. okolice :562:

22
NeXeS,
tak sie sklada ze ja w wakacje pracowalem na islandii w takiej myjni gdzie czesto polerowalismy samochody. nie jest to jakas wielka filozofia po prostu kupujesz paste lekkoscierna szlifierke wolnoobrotowa i 2 gabki. najpierw na 1 gabke nakladasz doslownie tyle pasty co na szczoteczke do zebow wybierasz sobie jkais obszar np 1/3 maski i jedziesz tak caly samochod. pozniej jak to wyschnie zakladasz druga gabke i scierasz pozostalosci pasty. pozniej ewentualnie jak cos zostanie docierasz szmatka.

23
gforce pisze:NeXeS,
tak sie sklada ze ja w wakacje pracowalem na islandii w takiej myjni gdzie czesto polerowalismy samochody. nie jest to jakas wielka filozofia po prostu kupujesz paste lekkoscierna szlifierke wolnoobrotowa i 2 gabki. najpierw na 1 gabke nakladasz doslownie tyle pasty co na szczoteczke do zebow wybierasz sobie jkais obszar np 1/3 maski i jedziesz tak caly samochod. pozniej jak to wyschnie zakladasz druga gabke i scierasz pozostalosci pasty. pozniej ewentualnie jak cos zostanie docierasz szmatka.
moze i masz racje, tyle tylko ze zrobilbym sensacje na cale podworko, a o "misie" na podworku ze srednia wieku 65lat :) jest bardzo latwo, podpytam znajomych, moze ktorys uzyczy dzialeczki ....... no ale z gory dzieki gforce

24
Jesli masz zamiar robic to samemu i robisz to 1 raz to wstrzymaj sie !
Na Twoim miejscu dam byl te 200zł. i mial naprawde ladnie wypolerowane autko niz bawil sie sam i zje@#$ caly samochod :/ ... wlasnie jakies 3 dni temu kumpel tez sobie polerowal asterke F, nie moge powiedziec efekt naprawde ladny, ale tylko w kilku miejscach... na calym samochodzie widac smugi .."resztki pasty" ,czy co tam innego... wyglada to bardzo nieciekawie... poprostu musisz robic to naprawde cierpliwie i BARDZO dokladnie, kazde miejsce gdzie nie doszedles szlifierka bedzie widac.

Moja rada?
Znasz sie na tym? - No to śmiało :)
Twój 1 raz? - Bedziesz tego zalowal :)

28
sebawyrzysk pisze:Twój 1 raz? - Bedziesz tego zalowal
nie jest to regula. to zalezy jak kto sobie radzi manualnie.
jednym to nie bedzie sprawialo trudnosci, drugim tak.
jesli nie masz maszyny to lepiej zaplacic 200pln fachowcom.
jesli masz dostep do maszyny to mozesz sprobowac samemu.
tylko trzeba unikac rantow i krawedzi zeby nie poprzecierac.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Ogólnie”