Witam panowie konczy mi sie legalizacja butli LPG i moje pytanie czy jest sens zawracac sobie glowe i jechac na przeglad butli czy od razu kupic nowa? bo wiadome moga mi nie podbic moga podbic na rok itp a nowa mam na 10 lat.
A drugie pytanie orientuje się ktoś czy gdzieś w Rzeszowie można zrobić taki przegląd i gdzie?
Re: Legalizacja bulti LPG
2Test legalizacyjny obecnej butli kosztował mnie w marcu 220zł. Jako, że to była butla klasy A to dostałem jeszcze na 10 lat. Ale to jej max. Jeśli masz klasę B (lub drugą) to chyba lepiej kupić nową, bo nie każdy zakład chce je sprawdzać. Ale nowa to większe koszty.
Jeśli chodzi o drugie pytanie to nie pomogę, nie moje rejony.
Jeśli chodzi o drugie pytanie to nie pomogę, nie moje rejony.
3o to koszty nie małe... Nie wiem jaka mam klase musialbym do dokumentow popatrzec ale to zakladane z 8 lat temu bylo.
4kamill91, w Suponie ul. Miłocińska robią coś takiego, z tego co pamiętam to około 150zł.
5dzieki Gorek
a nie orientujesz sie jak to wyglada w praktyce? Podbijają bez problemu tam czy cięzko to przejść? Jak będe w Pślu to sprawdze w papierach jakiej klasy ta butla bo nie mam pojęcia.
6Wymiana Butli LPG
Witam w nastepnym roku zbliza mi sie wymiana zbiornika. Chciałbym zrobić to samemu i zastanawiam sie czy podołam.rozumiem ze odkręcam tylko 2 przewody z reduktora, przewody do elektrozaworu no i śruby mocujące zbiornik i zastanawiam się czy nie będzie trzeba zrzucić baku?

Witam w nastepnym roku zbliza mi sie wymiana zbiornika. Chciałbym zrobić to samemu i zastanawiam sie czy podołam.rozumiem ze odkręcam tylko 2 przewody z reduktora, przewody do elektrozaworu no i śruby mocujące zbiornik i zastanawiam się czy nie będzie trzeba zrzucić baku?

7Zbiornik można legalizować na kolejne 10lat wyzej masz opisane ile to kosztuje.
jak chcesz wymieniać, to tak jak napisałeś, odkręcasz te 2 przewody, odpinasz elektryke i odkręcasz śruby mocujące od spodu i zbiornik wyciągasz do góry.
jak chcesz wymieniać, to tak jak napisałeś, odkręcasz te 2 przewody, odpinasz elektryke i odkręcasz śruby mocujące od spodu i zbiornik wyciągasz do góry.
8Pytanie czy kupisz cały z reduktorem czy sam zbiornik. Bo jak sam zbiornik to musisz gaz wypuścić żeby przełożyć reduktor do nowegonismo pisze:czy nie będzie trzeba zrzucić baku?
9przeczytaj uwazniegrzechu1990 pisze:Pytanie czy kupisz cały z reduktorem czy sam zbiornik. Bo jak sam zbiornik to musisz gaz wypuścić żeby przełożyć reduktor do nowego
jaki masz reduktor w bagazniku przy butli?
11To w butli masz wielozawór 
A do legalizacji i tak trzeba wymontować zbiornik.
A teraz ja mam pytanie, czy można montować używane butle?
A do legalizacji i tak trzeba wymontować zbiornik.
A teraz ja mam pytanie, czy można montować używane butle?
12te wszystkie procedury znam odnośnie opróżnienia gazu wykręcania reduktora poza autem itp. Z reduktorem nigdy nie maiłem problemów wiec zostanie, wymienię tylko uszczelki.
są rożne rodzaje(montażowe) czy poprostu chodzi o markę?jaki masz reduktor w bagazniku przy butli?
z tego co czytałem to nie można ale jak zamontujesz to nikt ci nie będzie robił problemów, chyba ze się bedziesz chwalił na przegladzieA teraz ja mam pytanie, czy można montować używane butle?
13nismo, jeśli zdjęcie jest zrobione od strony tylnego zderzaka to ta butla jest odwrotnie zamocowana
a co legalizacji to jest mało opłacalna w przypadku butli do astry, nowa butla 280-300zł
a co legalizacji to jest mało opłacalna w przypadku butli do astry, nowa butla 280-300zł
14zdjęcie jest poglądowe a wielozawór jest u mnie z tyłu auta. będzie duży problem z zrzuceniem baku aby dostać się do śrub mocujących zbiornik?
15przecież butla siedzi w "kole zapasowym"
nawet się nie trzeba schylać pod auto, ręką sięgniesz
nawet się nie trzeba schylać pod auto, ręką sięgniesz