Legalizacja bulti LPG

1
Witam panowie konczy mi sie legalizacja butli LPG i moje pytanie czy jest sens zawracac sobie glowe i jechac na przeglad butli czy od razu kupic nowa? bo wiadome moga mi nie podbic moga podbic na rok itp a nowa mam na 10 lat.

A drugie pytanie orientuje się ktoś czy gdzieś w Rzeszowie można zrobić taki przegląd i gdzie?

Re: Legalizacja bulti LPG

2
Test legalizacyjny obecnej butli kosztował mnie w marcu 220zł. Jako, że to była butla klasy A to dostałem jeszcze na 10 lat. Ale to jej max. Jeśli masz klasę B (lub drugą) to chyba lepiej kupić nową, bo nie każdy zakład chce je sprawdzać. Ale nowa to większe koszty.
Jeśli chodzi o drugie pytanie to nie pomogę, nie moje rejony.

6
Wymiana Butli LPG
Witam w nastepnym roku zbliza mi sie wymiana zbiornika. Chciałbym zrobić to samemu i zastanawiam sie czy podołam.rozumiem ze odkręcam tylko 2 przewody z reduktora, przewody do elektrozaworu no i śruby mocujące zbiornik i zastanawiam się czy nie będzie trzeba zrzucić baku?
Obrazek

7
Zbiornik można legalizować na kolejne 10lat wyzej masz opisane ile to kosztuje.

jak chcesz wymieniać, to tak jak napisałeś, odkręcasz te 2 przewody, odpinasz elektryke i odkręcasz śruby mocujące od spodu i zbiornik wyciągasz do góry.

12
te wszystkie procedury znam odnośnie opróżnienia gazu wykręcania reduktora poza autem itp. Z reduktorem nigdy nie maiłem problemów wiec zostanie, wymienię tylko uszczelki.
jaki masz reduktor w bagazniku przy butli?
są rożne rodzaje(montażowe) czy poprostu chodzi o markę?
A teraz ja mam pytanie, czy można montować używane butle?
z tego co czytałem to nie można ale jak zamontujesz to nikt ci nie będzie robił problemów, chyba ze się bedziesz chwalił na przegladzie
ODPOWIEDZ

Wróć do „LPG/GAZ”