Wskaźnik gazu oszukuje, probl. z rezerwą, nie można tankować

1
Witam. Mam taki problem w Astrze F 93r.1.6 8v z instalacją Lovato. Tą najprostszą....

1. Za każdym (3 razy) razem wchodzi do butli gazu od 1.5l do 2.5l. Butla pusta. Wciskałem kulkę i gaz oddawał z przewodu ale za drugim razem kulka wpadła dalej i uj. tu domyślam się że trzeba wymienić zawór od tankowania...

2. Przełącznik gaz/benzyna to jednodotykowy 2 kontrolkowy przycisk. Gaz- zielona lampka, benzyna - nic się nie świeci. rezerwa na gazie - pali się czerwona i zielona naraz. Wyjeździłem gaz do końca, a na butli pokazuje jeszcze minimalnie przed czerwoną strefą. Gazu na pewno nie ma bo po zatankowaniu tych 2 litrów jedzie dalej. Są w butli kabelki na złączki od tego licznika do ... gdzieś do środka auta. Po odłączeniu i tak chodzi na gazie. Czego to może być wina... Może ten miernik ma gdzieś bezpiecznik dodatkowy może ktoś masę gdzieś ukrył... Ktoś miał taki problem ??? Z góry dzięki za pomoc...

Re: Wskaźnik gazu oszukuje, probl. z rezerwą, nie można tankować

11
Byłem u mechanika, wymienił mi uszczelkę pod wielozaworem, odkręcił zaśniedziałą śrubę przy tym przy okazji , skasował 40zł... a jak nie można było tankować tak nie możńa nadal.... Dziś właśnie wyjąłem ten wielozawór , pływak działa wg mnie normalnie bo da się go ruszać (szczerze nie wiem czy tak powinienen działać ale...), wezmę popukam w niego i przedmuchnę sprężarką jak gdzieś wyczytałem i jeszcze psiknę WD40 czy tam CX80... jak się uda to gites, jak nie to trudno , znalazłem za 150zł bez wskaźnika gazu, mam nadzieję że stary będzie pasował... i Tyle....

[ Dodano: 6 Kwiecień 2013, 14:31 ]
Teraz popatrzyłem dokładnie w ten pływak i widzę że na takie niby ośce co jest zamontowany jest miejsce gdzie czegoś chyba brakuje bo jest ewedentnie "wytarte" a reszt jest raczej "ciemna". Coś mi się wydaje ze tu coś pownno być i być możę wypadło a jeżeli wypadło to pewnie jest w butli ,,, mogę się mylić ale jeszcze wyjmę butlę i pochwalę się wam co stwierdziłęm... możę to idzie naprawić...
ODPOWIEDZ

Wróć do „LPG/GAZ”