Re: [Astra F] Lowered "NautilusBlau"

256
To na początek zdjęcie z dawcą, stan na początek maja tego roku
Obrazek
Było to ostatnie wypchnięcie Astry przed zabraniem się za komorę silnika i na przełomie maja/czerwca ruszyła praca :-D

Było usuwanie mas na łączeniu blach, szlifowanie, piaskowanie, matowanie starego lakieru, trochę to trwało bo wziąłem się od razu za nadkola, generalnie rudą udało się w całości usunąć, przynajmniej to co było na wierzchu :-D
Dodatkowo wywaliłem łapę od Isuzu ( ta przy rozrządzie), podstawę akumulatora oraz belkę pasa przedniego :-)
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
C.D.N…
Ostatnio zmieniony 7 listopada 2025, 23:03 przez Krzysiek90000, łącznie zmieniany 1 raz.

Re: [Astra F] Lowered "NautilusBlau"

258
KucaQ pisze: 27 października 2025, 11:36 Niezły powrót :)

Popraw fotki, bo przynajmniej u mnie widac tylko pierwsze.
Poprawiłem, powinny już działać ;-)

A więc ciąg dalszy :-)
Dalej zabrałem się za spawanie kilku o dziwo małych dziur, jedyna większa, którą znalazłem znajdowała się pod matą w podszybiu, ale na szczęście nic strasznego, dorobienie otworów pod nową nagrzewnicę, rurki od klimy i spływ skroplin (tak, będzie klima), zaspawanie jednego otworu po starej nagrzewnicy oraz wspawanie pasa przedniego pod dodatkowy wiatrak, co było chyba ostatnim etapem prac przy blacharce (przynajmniej jeżeli chodzi o komorę silnika) po czym wszystko zostało „zabezpieczone” neutralizatorem rdzy :-) mam nadzieję, że niczego nie pominąłem, pod spodem fotki bo bez nich to się nie liczy :-D
Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Stay Tuned!

Wróć do „Astra F”