Sedan by eXistanz

1
Silnik: 1.4 16v (x14xe)

Zasilanie: Only PB95

Wersja nadwozia: Sedan

Kolor: Bordowy

Rok produkcji: 1998

Przebieg: 106.000 (100% realny)

Wyposażenie:

* Wspomaganie (niedawno dokładane)
* TID
* Regulacja wysokosci fotela kierowcy
* Poducha kierowcy
* Centralny zamek
* 6 głośników
* Radio Alpine cda-102Ri
* Aluski 15" Irmscher Speedline

Modyfikacje:

* Felgi Irmscher Speedline z oponami Firestone TZ200 195/50/R15
* Różowe nakrętki na wentylki
* Tylna półka z oryginalnymi maskownicami

Plany:

* Iść z nim w dół o jakieś -30mm
* Ciemne lampy i kierunki przód
* Kierownica w skóre (już czeka na obszycie)
* Skórzane mieszki
* Heble z GSi
* MID
* Check Control
* Halogeny
* Elektryka szyb
* Elektryczne i podgrzewane lusterka
* Jakiś customowy wydech
* Sportowy filtr powietrza
* Gałka od Vectry B (szara nakładka)
* Dążenie do wyglądu Astry 200TS
* Może jakieś rozpórki
* Wygłuszenie
* Nagłośnienie Bose od Omegi
* Pozbyć się drobnych oznak korozji (mało tego naprawdę, ale razi mnie w oczy)
* Dokładka (tylko nie wiem jaka, czekam na jakieś propozycje)

Historia:

Asterka jest w mojej rodzinie od września 2006 roku. Wtedy to mój ojciec zakupił ją w komisie przy salonie Opla w Swarzędzu (pod Poznaniem) z przebiegiem 77.000. I tak przez 5 kolejnych lat zrobił niecałe 30 tysięcy kilometrów. Poprzednim właścicielem autka była starsza pani sędzina (znajoma właściciela salonu, dzięki czemu z każdą największą duperelą jeździła do ASO - na szczęście nie było tego za dużo). Astra będąc w rękach mojego ojca nie miała żadnej awarii (odpukać!). Wymienione były w niej tylko rzeczy i części eksploatacyjne. Ja otrzymałem ją od ojca w marcu 2011 z przebiegiem 105.000 km po tym jak ojciec stał się posiadaczem Opla Astry H.

I tak zaczęła się moja przygoda z Ople Astrą

Zdjęcia:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Ostatnio zmieniony 21 lipca 2011, 23:10 przez existanz, łącznie zmieniany 2 razy.

Re: Sedan by eXistanz

3
Witamy na forum :) Silnik jak najbardziej prawidłowy! :) Zazdroszczę Ci tego wspomagania które dołożyłeś.... Ja niestety też seryjnie nie posiadam wspomagania ale już mam prawie wszystkie graty żeby je założyć tylko brakuje mi łapy pompy wspomagania. I tu mam prośbę. Jak możesz to napisz mi na pw jaką tą łape kupiłeś, jaki montaż, mile widziane foto ;)
Ale do rzeczy. Generalnie sedan to nie mój ulubiony typ nadwozia tak jak i kolor bordowy :P W dół musisz zdecydowanie iść... Ja mam niby -60/40 ale i tak jest wysoko. Jest na forum temat o zawieszeniu to poczytaj i na pewno wybierzesz coś dobrego dla siebie ;) Plany masz dobre ale ja bym dołożył jeszcze zmianę felg na jakieś inne bo te po prostu szału nie robią :) Masz pełne zderzaki więc można pokusić się o ściągnięcie listew bocznych i pomalowanie klamek i lusterek w kolor nadwozia :) Silnik jest bardzo wdzięczny jeśli się o Niego dba :) Nie pozostaje mi nic innego jak życzyć powodzenia w realizacji planów i radości z użytkowania pojazdu :) :564:

P.s. Auto jest produkcji Polskiej rozumiem? ;> Bo z wyposażenia widzę, że mamy praktycznie to samo ;)

7
mamut55 tak auto prawdopodobnie produkcji polskiej. Wysłałem Ci 2 PW ze wskazówkami dotyczącymi montażu wspomagania. A felgi wyglądają o niebo lepiej w realu niż na fotach. Mam do Ciebie jeszcze jedno pytanko - ile Ci astrerka pali w mieście i na trasie (jakie masz koła?)

Dzięki wszystkim za dobre słowo i fajnie, że się podoba.

8
Bardzo ładny sedanik. Póki co jest seryjka, ale fele już masz, a to duży +
Jak dojdzie leka gleba, to od razu efekt będzie jeszcze lepszy.

Plany fajne, zwłasza projekt 200ts.. ale upolować lotke to nielada sztuka, a zderzak na tył to chyba tylko rzeźba z 2 innych zderzaków od HB (chyba, że gdzieś z RPA uda się ściągnąć ;) )

Dbaj o autko i życzę powodzonka w modach :564:

10
Ładna astra, bo sedan i do tego jeszcze bordowa :D hehe. A tak serio to jak wyżej dobra baza do dalszego modzenia. Wzór aktualnych alu. tak średnio mi się podoba, ale może z czasem poszukasz ładnych 16". Co do malowania zderzaków, lusterek i klamek, oraz usunięciu listew - również jestem za, a jaki daje to efekt możesz zobaczyć w moim temacie (moja astra ma dokładnie taki sam kolor lakieru). Plan dążenia do 200ts - zacny, ale bardzo trudny do zrealizowania ze względu (jak już wspomniano) na brak części (zderzak tył, progi, nakładki, lotka), ale mimo wszystko powodzenia ;)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Zakończone projekty”