Re: Typy żarówek w Astrze F
91Domyślam się że chodzi Ci o Sonary - w tym przypadku ciężko jest wymienić oświetlenie ringów (są to po 2 diody 5mm na ring) i koniecznością jest rozklejanie klosza.
w sonarach sa diody takie małe jak w telefonach i zeby je wymienić trzeba rozklejac całe lampy....green-astraF pisze:niewiem czy dobrze z tematem trafiłem ale kto pyta nie błądzi xD mam angele w swojej astrze i mam pytanie czy w ringach mozna zmienic zarówki ? jesli tak to jakie tam siedza ? bo daja lekko fioletowa poswiate a chciałbym zminic na czysta biel aby były wyrazniejsze
Mam te pierwsze i nie narzekam. Barwa jak na żarówkę halogenową naprawdę ładnie biała (dużo bielsza niż np. w porównaniu z NightBreaker'em) do tego ładnie oświetla drogę w nocy. Wersja Blue+ ma dodatkowy filtr sprawiający że kolor strumienia wpada w niebieski, ale sama konstrukcja jest bardziej wyżyłowana (żeby przebijając się przez ów filtr dawała dostateczną ilość strumienia świetlnego) - imho nie warto, bo logicznym jest że żywotność jest mniejsza.SeBoL pisze:Narva Range Power White czy Narva Range Power Blue?
nie wiem jak te philipsy ale mam osramy i z czystym sumieniem mogę polecić. I cenowo zmiescisz sięSeBoL pisze:nie chce żadnych osramów, philipsów itp ponieważ zawiodłem się na BlueVision i nie dam już tyle kasy na żarówkiWole jakieś tanie do 40-50zł kupić i spokój
czyli nie można ich używać u nas tak? O.o chyba jednak i tak sobie sprawie RPW ;>

Wróć do „Elektryka/Elektronika”