Re: Filtr odmy

2
siemka. ja mialem w sowim silniczku c20xe taki filtr. Niby zadna roznica Bynajmniej ja tak odczulem. Ale zdemontowealem go poniewaz nie mialem gdzie go dokladnie zamontowac. Filtr montujesz na wezku ktory idie od pokrywy zaworow . Montujesz jakos w polowie i tyle. Jak chcesz to moge sprzedac swoj. Ja placilem z przysylka na allegro jakies 35 zł. Po 2 tygodniach go zdiolem. Pozdroo :)

3
SPIDER pisze:Do czego sluży? Polepsza osiągi?
Mi sie wydaje ze to jest tylko "efekt wizualny", niema wpływu na osiągi.
Też czciałem to zakładać dla wyglądu ale odechciało mi sie :P

Pozdro GOREK

4
No własnie ale teraz nawet o efekt wizualny by chodziło, planuje montarz wkładki filtra K&N wiec to nie bedzie zmiana na stożek, ale zastanawiam sie czy akurat ten filtr czegoś nie zmieni-nie popsuje :566: no i jak zamotać, żeby ładnie zatkać ten otwór przy "grzybku" od kolektora ssacego/przepustnicy...

Bolo a jaki masz kolor i ile byś chciał z przesyłką już?

6
No to może ja, założyłem storzek i filtr odmy w sobote, co daje filtr na odme, różnicy sie niby nie odczuje, ale spod pokrywy zaworów dmucha ci powietrze, które sie skrapla , czyli w połaczenieu z jakimis resztkami oleju i chłodnym powietrzem z dolotu do kolektora bedzie ci tworzyło "masło" w samym wężyku i przy przepustnicy. Tak wiec wydaje mi sie że coś daje, przynajmniej nie bedziesz miał zwrotnego, ciepłego powietrza na dolocie z resztkami oleju które syfią sam kolektor, no i wyglada fajnie, jak bede miał chwilke to wrzuce fotke jak to wyglada u mnie. A zaslepienie samego wlotu po odmie, po prostu wkręc odpowiednio duża śrubę na silikonie temperaturowym.

8
SPIDER, spoko,postaram sie nawet dzisjaj :)

[ Dodano: 19 Marzec 2008 ]
o to fotki ;
Obrazek

Obrazek

Obrazek

troche sie wygiol ale ejst dobry bo mialem go w schowku i był przycisnieety pudełkiem od plyt.

13
Wszystko niby fajnie ale teraz się zastanawiam, przecież filtry sa od zasysania powietrza, a odmą to powietrze ze smiciami jest raczej wydmuchiwane ze silnika. Wiec czy on raczej nie pwinien byc zamontowany od strony kolektora ssacego? Druga sprawa Damian widze, że ty masz go zamontowanego na rurce, moj w nią wchodzi, czy to jakaś róznica? No oprucz oczywiście przekroju i Fi.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Modyfikacje silnika”