Re: Typy żarówek w Astrze F

33
Panowie zebrałem wszystkie posty w jedną całość co do oświetlenia wnętrza samochodu dlatego napiszę jak to wygląda:

Podświetlenie wnętrza:

Podsufitka - rurkowa 10x42mm

schowek - rurkowa 10x42mm

światło przeciwmgielne tył - ? (W1.2W?)

TID - R5 w oprawce

panel nawiewu - R5

obieg wewnętrzny - W1.2W

lampka bagażnika - rurkowa 10x36mm

zegary - R5 w oprawce 12V/2.0W

kontrolki - R5 w oprawce 12V/1.2W

podświetlenie rejestracji - R10W

ogrzewanie tylnej szyby - W1.2W

włącznik świateł mijania - ?

Mógłby ktoś mi napisać jakie żarówki siedzą w tych dwóch miejscach gdzie są znaki zapytania powyżej? Bo tego się nie doszukałem niestety, a tak to będzie już całe wnętrze opisane.

41
Witam wszystkich... :)
Mam pytanko : czy policzył ktoś już ile potrzeba tych żarówek do konkretnego miejsca ? :)
Pytam, bo planuję zakupić i zmienić na niebieskie podświetlanie TID i zegarów i nie wiem ile kupić :)

TUTAJ !! Jest aukcja z żaróweczkami, które chcę kupić i nie wiem ile :D i czy są dobre :)

Fajnie by było jakby ktoś zliczył ile potrzeba bo to się wszystkim przyda :)

Pozdro

45
pawelus668, kiedyś porównywałem różne żarówki H4 w Astrze. Z tych co podałeś to PHILIPS X-TREME POWER, ale ich nie można porównywać do BV czy NG bo to żarówki o całkiem innych walorach. Jak chcesz mocne, w miarę białe światło to bierz PHILIPS X-TREME POWER, a najlepiej Osram Night Breaker. Zwiększają widoczność, lepiej oświetlają drogę, ale też adekwatnie zmniejsza to żywotność żarówek, niestety. Tańszą alternatywą ze słabszym oświetleniem jest Tungsram +50%. Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony 27 września 2010, 13:49 przez siwek755, łącznie zmieniany 2 razy.

Wróć do „Elektryka/Elektronika”