(X16SZ) 1.6 8V Wąż gumowy blok - nagrzewnica.

1
Witam. Mam taki problem - wywaliło wąż gumowy , ten co leci od bloku na przewód zasilający do nagrzewnicy. nie wiem jaki powinien być w oryginale (założona instalacja gazowa) ale z tego co wymierzyłem to na wyjściu z bloku FI 20 a na wejściu do nagrzewnicy FI 16. napiszę tylko że w 5 dużych hurtowniach moto w Wawie nie mieli pojęcia o co biega.... Przszukałem schematy w necie ale nie mogę na to trafić... POMOŻECIE ????? :)

Re: (X16SZ) 1.6 8V Wąż gumowy blok - nagrzewnica.

2
to w czym problem ? kup 20. na wejście do nagrzewnicy daj dotoczyć redukcje lub dobrze przetrzep polki w Castoramie z krztaltkami do inst CO i gazu . na 100%cos dopasujesz . a to ze będzie 1 opaska zaciskowa więcej to silnik na spalaniu nie odczuje . :564:
jak mi padl trójnik na polaczeniu nagrzewnicy z odejściem na parownik lpg to wioskowa zlota raczka nie miała problemu z dorobieniem nowego . wziol trójnik 3/8 cala +3 nyple 3/8
skrecil toto na pakuly . koncowki nypli oszlifoeal na szlifierce i po 2 h jechałem dalej . kupiłem nowy trójnik z tworzywa ale orzekłem ze prędzej się silnik skończy niż ta prowizorka . jezdze do dziś a nowy trójnik lezy w bagażniku na wypadek gdyby 2 strona (wyjście z nagrzewnicy )odmowila współpracy . jedyne co to zaciski z drutu zastapilem opaskami . :566:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Chłodzenie silnika”