Re: Rozrząd ;(

16
Gawelek0734, nie bardzo rozumiem o co biega . dostales linki odnosnie rozrzadu . dodatkowo dodam . w-g sam naprawiam dla silnikow1,4 i 1,6 8V jest ten sam opis co do ustawiania znakow na rozrzadzie oraz ten sam rys . obrazujacy . . szukaj na aledrogo i zobaczysz ze zestaw rozrzadu do 1,4 8V jest dedykowany rowniez do 1,6 8V .. linka do rozrzadu 1,6 dostales to pozostaje tylko brac sie za robote .na 1 x to masz 2h i silnik powinien byc odpalony . pisze 2h bo bedziesz wiecej myslal jak robil . :564:

20
Ja jak wymieniałem rozrząd w swoim GSi z c18xe na pokładzie to kupiłem cały rozrząd INA, a pompę wody SKF i za to wszystko płaciłem 350zł w Wawie przy czym kupował to Latino i nie wiem czy miał jakieś zniżki na to czy nie :) Jak na razie śmiga wszystko dobrze.

22
widzisz to ze powiedzial to czysty marketing . w sklepie zazyczylem sobie termostat Verneta .dostalem cosi co mialo na opakowaniu wymienione jako prod getsea . jak powiedzialem ze prosilem o Verneta to uslyszalem ze siec ma umowe i nie moze miec innych termostatow w ofercie . w drugim sklepie dostalem Verneta i najlepsze bylo to ze byl cale 12pln tanszy . :509:

27
marpas pisze:no to wsio jasne
gosc ma duzy upust przy zakupie na ten typ i jezeli to on kupuje pasekk to wiadomo o co biega .
Proste jak drut :)

Wg mnie nie ma się co sprzeczać który najlepszy, bo nikt nie jest w stanie tego określić jednoznacznie. Każdy ma zaufanie do sprawdzonych przez siebie które go jeszcze nie zawiodły i tyle. Osobiście jeździłem na paskach contitech, gates (oba OK, bo żaden się nie zerwał ani nadmiernie nie zużył przy normalnej ilości km) napinacze rolki i pompy ruville, ina lub skf - jeden pies dla mnie.

28
upust na markę
dlatego tak zachwalał
bardzo możliwe że owe paski wychodzą z jednej fabryki ;)
osobiście gates'a nie założę, miałem trochę z nim przygód

propo termostatu to potrzebowałem do forda, oryginał krocie, więc kupiłem wahlera a w środku oryginał fordowski

29
to panowie który byście brali dla siebie ? Bo nie wiem czy zamawiać te komplety na allegro czy pytać w sklepie o każda część osobomo i zobaczyć ile mi wyliczy bo chyba wolał bym pasek conti. A aktualnie tylko się rozglądam i jak by co to kupno przez internet bo jestem jeszcze za granicą, a po powrocie wymiana.

30
Przewalam rozrzadow mnostwo w ciagu roku i roznorakie czesci demontuje i ogladam i opowiem sie co jest warte.
Rolki!!!!
SKF nowy-szrot,lepsze do kosza wyrzucam(np zdemontowana INE)
Ruville OK-moge polecic
INA-bardzo OK i polecam i zakladam masowo
Paski!!!!
Bosch-szrot(kilka glowic rozbitych robiłem dzieki tym paskom
Gates OK-polecam
Conti Bardzo OK-Bardzo polecam
Dayco-najmlodszy na naszym rynku,zalozylem kilkanascie sztuk i jest OK i niespotkalem sie nigdy zeby strzelił
Pompy wody!!!!
W kazdym miescie maja co innego hehhe ale tak ogolnie to
SKF-Totalnie niepolecam,rozlatuja sie nawet po 5 tys.km
KWP-Malo kto tym handluje ale towar pierwyj sort
Hepu OK
Metelli tak sobie
Airtex-super cena i super jakosc(prod.hiszpania i 1 montaz w seatach)
Ruvile OK
Doltz-szmelc,odrazu ma luzy juz w sklepie jak trzymam w rece

sa całe zestawy rozrzadow z INY i ich pasek firmowy w zestawie(kto go robi niewiem ale OK)

Wybor nalezy do ciebie i na ile ci kieszen pozwoli.
Na temat ww.towarow wypowiedziala sie osoba ktora ma do czynienia kilkanascie razy w miesiacu z rozrzadami.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Silnik i osprzęt”