Astra traci moc przy mocnym bucie...
1Witajcie ostatnio zaczeła mnie zastanawiac dziwna zależność, moja Astra H 2.0 turbo z20ler, w sytuacji gdy mocno jej cisnę powiedzmy start spod świateł 1,2,3, czasami 4 i przychodzi moment jakby zadyszki auto zachowuje się jakby nie miało turbo jakby zadyszka ewidentnie przestaje ciągnąć tak jak na początku( nie zawsze tak jest ale dość często), co ciekawe bo stestowałem już to jak zdjejme w tej chwili nogę z gazu i znowu wcisne pedał idzie znowu ładnie...Zaczyna mnie to zastanawaić co niedomaga? zaznaczam nie mam żadnych błędów( sprawdzam to często), cały osprzęt mam w bardzo dobrym stanie, cewka, świece, przepływak nowiutkie, ukaład dolotowy szczelny, motor kompresja wzorowa, brak poboru oleju, jedyne co mnie ostatno zastanowiło jak wywalałem standardowy naleśnik w dolocie na airbox z 1.9 cdti to to że trochę z odmy oleju wali w dolot, nie są to jakieś duże ilości ale w naleśniku było delikatnie wilgotno turbo na wlocie w środku suche, komuś się coś takiego zdażyło?, przerabiałem juz pare problemów w tym silnku, związanych z osprzętem elektronicznym, nie mam żadnych check engine ani samochodzików z kluczykiem, odczyt błędów kompem też nic nie pokazuje.