Re: [Astra F] Lowered "NautilusBlau"

252
Nie wiem czy ktoś tu jeszcze zagląda, ale astra nadal u mnie, stała kilka lat w garażu, dokładniej od października 2017, o ile mnie pamięć nie myli to w 2019 były jakieś podrygi, zrobiłem głowice od Isuzu, która jako jedyna po nim została, ale o tym później, początkiem 2020 roku pojechała do blacharza i na tym się skończyło…
Aż do końcówki zeszłego roku kiedy powiedziałem dość i zacząłem szukać jakiejś jeżdżącej budy z innym silnikiem na swap. Założenie było żeby wrzucić 20NE, ale znaleźć coś ciekawego na swap, nie za miliony, taką sztukę, której nie będzie szkoda to w dzisiejszych realiach nie taki prosty temat.
Więc wertowałem, szukałem, po pewnym czasie trafiła się, AF kombi, blok X20XEV z głowicą od C18XE (ja się śmieje, że taki trochę stroker) z klimą, szybami przód w prądzie, MIDem, ABSem, LPG które przy swapie wyleci plus dwa komplety szerokich stalek (16 od clio+pentagramy) w przyjemnych pieniążkach i budy nie będzie szkoda,
Jak jest dawca to trzeba przygotować budę pod motor i tak wolnymi dniami jest dłubane…
Rozpisałem się, że hej, chyba najdłuższy mój post w tym temacie :D Jak wymyślę sposób to dodam fotki aktualne :D
Obrazek

253
Ładne mi kilka - osiem lat! Ja bym nie wytrzymał :) Z X20xev można być zadowolonym, zwłaszcza jak się go nieco dłubnie. Głowica od C18xe? Ciekawe co daje, zazwyczaj pakuje się od X20xer. U siebie założyłem tymczasowo właśnie X20xev, kolektor z Omegi, wydechowy Lexa, lekkie koło zamachowe i już parę ładnych lat robi po kilkanaście tys rocznie i szkoda mi wracać do C20xe, zwłaszcza, że różnicy nie czuć, a na niskich ten ciągnie znacznie lepiej. Gorzej na wysokich, ale taki efekt modów.
Wrzucaj zdjęcia, obrazek zastępuje 1000 słów :)

254
Tomek (Astra) pisze: 30 września 2025, 11:23 Ładne mi kilka - osiem lat! Ja bym nie wytrzymał :) Z X20xev można być zadowolonym, zwłaszcza jak się go nieco dłubnie. Głowica od C18xe? Ciekawe co daje, zazwyczaj pakuje się od X20xer. U siebie założyłem tymczasowo właśnie X20xev, kolektor z Omegi, wydechowy Lexa, lekkie koło zamachowe i już parę ładnych lat robi po kilkanaście tys rocznie i szkoda mi wracać do C20xe, zwłaszcza, że różnicy nie czuć, a na niskich ten ciągnie znacznie lepiej. Gorzej na wysokich, ale taki efekt modów.
Wrzucaj zdjęcia, obrazek zastępuje 1000 słów :)
Z tego co wiem to c18xe ma ostrzejsze wałki, nie ma ekologi tak jak jest to w XEVie
Dodałbym zdjęć, bo jest co pokazać, ale nie wiem przez co je wrzucić :/

Wróć do „Astra F”