SWAP na Diesel 2.5 TD

1
Tak ostatnio mnie zaciekawił temat silników z Omegi i szukałem czy ktoś wrzucał do astry diesela z Omegi B, tzn tego 2.5 TD. V6 to chyba jest bodajże. Nic nie znalazłem. Myślał ktoś kiedyś nad takim czymś? Jestem ciekaw jak to by się sprawowało. Temat czysto teoretyczny bo nie mówię że chciałbym to zrobić tylko ciekaw jestem czy jest POSSIBLE :) Co sądzicie ? Byłby duży moment, nawet niezła moc + małe spalanie.

Re: SWAP na Diesel 2.5 TD

10
bardzo fajny temacik :) wtrące sie..moj wujek ma omcie C.. tą po lifcie ma silnik 2.5 w dieslu 170km.. i to jest wlasnie z BMW silniczek z tego co mowil.. i w automacie..bardzo fajnie chodzi..ale faktycznie jest ogromny :546:
ja mam tego 1.7 TD oplowskiego no i tez brakuje mocy.. chlopaki powiedzcie mi jakie koszty są swapu? wszyscy swapuja i nikt nie pisze ile trzeba kasy..odrazu mowie ze nie umialbym sam tego zrobic tylko musialbym jechac do kogos i ewentualnie pomagac.. :)

silniki o ktorych mysle
2.0 DTI - 103km
2.2 DTI -120km chyba
1.9CDTi 150 km

jakie koszty tego mniej wiecej by byly..?

11
luxiw, koszta duże, z silnikami 2.0 i 2.2 nie ma się co bawić bo to oplowskie jednostki..
myślę że można by próbować adaptować 2.3diesla z omegi (silnik isuzu) jest to r4 więc mogło by wejśc, na upartego 2.8 isuzu i 3.1 to też rzędowe 4ki ale jak z wymiarami to nie wiem :P

13
mezol, na tym foto widać, że ma po tej co powinien ;p czyli po stronie pompy wtryskowej i filtra oleju ;)
Obrazek

tylko uprzedzam, że to jest 2.3td od isuzu, 2.3 GMa miało faktycznie tak jak Ty piszesz i rozrząd na łańcuch, a isuzu ma pasek ;). pisząc o silnikach 2.3/2.8/3.1 mam na myśli ISUZU

15
no to dobra..powiedzmy ze odpadaja.. przeszukalem forum jeszcze i mowią ze silniki GM są lipne co do zwiekszania mocy i ewentualnych modów..
polecają VAGi te 1.9 tdi..

no albo..robic mody w tyym silniku co mam.. ale nie wiem jakie osiagi maksymalnie osiagne..
silnik ma 68km...to tak jeszcze 100 i jest fajnie :)
jest to realne?

[ Dodano: 15 Kwiecień 2011, 11:28 ]
a no i ja mowie ze sie nei znam pod wzgledem technicznym..tylko i wylacznie teoretycznie moge pisac..i z info ktore znajde gdzies w necie ;)
ODPOWIEDZ

Wróć do „SWAPy”