jogus48, Na obecną chwile nic nie idzie do przodu w tej sprawie, po prostu swap został odłożony na bok. Diesel śmiga narazie bez zarzutu więc nie ma pośpiechu a w eFce 1.8 już zaczynało odmawiać posłuszeństwa więc dlatego najpierw swap był zrobiony w tamtym aucie.
Czy ktoś kiedyś montował w Opelku dwa akumulatory ? Ponieważ rozważam taką myśl, może ktoś będzie wstanie coś doradzić, podpowiedzieć, zasugerować ?
Re: Opel Astra G OPC2 || Vauxhall Astra G CTC || Astra G Ros
362ZiomeK, miałem dwa aku w f. Tzn dwa żele jeden w bagażniku przy samym wzmacniaczu a drugi pod maską.
363Właśnie chcę zastosować podobne rozwiązanie, tyle że zwykłe Aku nie żelowe. Powiesz coś więcej ? Jak to miałeś podłączone, czy zdawało egzamin ?Sylwesters7 pisze:ZiomeK, miałem dwa aku w f. Tzn dwa żele jeden w bagażniku przy samym wzmacniaczu a drugi pod maską.
364ZiomeK, ja to typowo pod car audio miałem podłączone. Spięte normalnie grubym kablem 50mm bodjaże wykonanym z miedzi. Pamiętam że metr kabla kosztował sporo.... Od przedniego aku podciągnięte do tylnego i dopiero w tamtym miejscu rozejście. U mnie dwa żele na tyle się sprawdzały że przy jednym zwykłym pod maską i z tyłu kondensatorze przy mocniejszym uderzeniu basu napięcie spadało ponieżej 10v wtedy auto gasło i paliło bezpieczniki w skrzynce auta. Po założeniu dwóch porządnych na porządnych kablach nie miałem niżej niż 12,5v niezależnie jak grało a jak dobrze pamiętam wzmacniacz do skrzyni miał tylko 2kw rms plus 2x250 rms ten na przód.
365Re: Opel Astra G OPC2 || Vauxhall Astra G CTC || Astra G Ros
366Re: Opel Astra G OPC2 || Vauxhall Astra G CTC || Astra G Ros
367Kolejny weekend rodziny Asterką w Wielkopolsce zaliczony
Przed wyjazdem została wymieniona szyba czołowa :

Mega różnica, żeby to połączyć od razu z modem oczywiście założyłem szybę pod czujnik deszczu
Od razu nowe wycieraczki HELLA Hybrydowe Cleantech :

Poleca, dobrze zbierają i są ciche.
Nowy zestaw kosmetyków do mycia auta :

tania linia ale daję rade
Przed wyjazdem została wymieniona szyba czołowa :

Mega różnica, żeby to połączyć od razu z modem oczywiście założyłem szybę pod czujnik deszczu
Od razu nowe wycieraczki HELLA Hybrydowe Cleantech :

Poleca, dobrze zbierają i są ciche.
Nowy zestaw kosmetyków do mycia auta :

tania linia ale daję rade
368Re: Opel Astra G OPC2 || Vauxhall Astra G CTC || Astra G Ros
369i ten isofix będzie tak chamsko wystawał?
370felek666, Chamsko w jakim sensie ? Mówisz o nakładkach plastikowych na kanapie ? Te nakładki są montowane dla wygody przed wkładaniem fotelika, jeżeli wyjmiesz fotelik nakładki możesz zdemontować w 3 sek. i nie widać w ogóle że auto ma Iso Fix tak jak na przykład w Vectrach C. A jeżeli chodzi ci o metalową część jedna jest oryginalnie w zawiasie kanapy a druga na zdjęciu jest tylko przyłożona w którym miejscu będzie zamontowana ( jest ładnie zamontowana na śruby do karoserii auta ) .
371no właśnie ciekawi mnie czy będzie na widoku cały czas czy będzie schowany i niewidoczny
372jak w każdym temacieZiomeK pisze:Ruch w temacie nie nadążam czytać postów
teraz to tylko fejsbuki
Dobrze, że coś się dzieje w temacie, teraz to już jesteś jeden z ostatnich, który działa w temacie
373Tak ogólnie to czasem nie ma czego komentować
Jeden umył, drugi odkurzył, trzeci sprawdził ciśnienie w oponach i na tym robota się w większości przypadków kończy. Niektórzy nie zakładają w ogóle tematów ze swoimi autami np. ja bo nie ma co pokazywać i po rozstaniu się ze ze swoją Astrą przy następnych autach nie robię modów a co lepsze projekty przeniosły się na fb i właśnie ten portal zepsuł wiele for dyskusyjnych i podebrał mu użytkowników.
374felek666, w większości aut zaślepki uchwytów isofixa są na wierzchu
Tylko w jednych bardziej się rzucają w oczy, w innych mniej.
375Podziwiam zawsze Twoje poczynania za pionierskie modyfikacje