Re: MOJA Astra F 5D (cieniassss)

21
a ja mam pytanko, jak zrobiles na gladko ten zderzaczek i ile cie to kosztowalo??
zderzak zrobiłem własnoręcznie, kawałek lutownicy oporowej kilka godzin dłubania i jest :)
to górne tłoczenie zakleiłem paskiem plastiku wyciętym z innego zderzaka, nic trudnego
gorzej było z tym wlotem na dole, miejsce łaczenia plastików wyszło w przetłoczeniu, musiałem kombinować i dorabiać kawałkami
sebeq pisze:szkoda tylko ze lpg :567:
lpg jest mi potrzebne, codziennie dojeżdżam na uczelnię ok 50km (w obie strony), wolę mieć lpg i jeździć niż podziwiać autko stojące w garażu, a spadku mocy nie czuję bo po przesiadce z c14nz to sie czuje jak w rakiecie ;)

22
lpg jest mi potrzebne, codziennie dojeżdżam na uczelnię ok 50km (w obie strony), wolę mieć lpg i jeździć niż podziwiać autko stojące w garażu, a spadku mocy nie czuję bo po przesiadce z c14nz to sie czuje jak w rakiecie ;)
tylko z tym, ze auto 2x wiecej pali tego lpg, a cena gazu x2 wynosi wiecej niz benzynka :]
samo zlo :D

23
nie no nie jest tak źle, pali mi średnio 11litrów gazu po 2,03zł za litr
to jednak mniej niż 8 litrów po 3,60zł, a gaz zakładałem w 2004 roku

w sumie teraz róznica jest tylko ok 6zł, ale instalacja zwróciła się po roku, czyli od roku jeżdzę taniej o średnio 10zł na 100km, co przy 13tys km rocznie daje oszczędność ponad 1200zł

jeśli teraz kupowałbym samochód oczywiście gazu bym nie założył, ale to długi temat

25
Autko jest git i coś czuje o ile plany będą takie jak pisałeś to będzie jeszcze lepsze.A co do tej rakiety to pewnie masz rację ,ponieważ mam astre c14nz i jest słabawa ,ale przebieg i blacharkę miała git w porównaniu do drugiego drugiego lecz tam był mpi 82km.zależało mi na niedużych opłatach to szukałem z silnikiem 1.4 ,Ale itak jak na ten silnik to rozłulałem ją do 162 km/h to jak na ten silniki(C14nz) tak jest dobrze :570: .a tak pozatym jestem z niej zadowolonyjest to moja,PEREłka :570: .WRZucił bym swoje fotki tylko jeszcze nie wiem jak i terz chciałbym dowiedzieć się co oniej sądzicie.

27
Tyrlity pisze:A co do lpg to i tak szkoda że posiadasz w swojej furce ,bo to szkodzi silnikowi nawet chociaż miałbys gaz sekwencyjny przy którym nie tracisz tyle mocy .ale to jest tylko moje skromne zdanie.
musze sie z Toba zgodzic tez mam takie zdanie chociaz wiem ze jestesmy w mniejszosci... :(

29
p.s. a gaz znowu tańszy już tylko 1,92zł, jak na grudzień to cena wyjątkowo niska
Dokładnie. Ja sobie właśnie policzyłem że w 2006r mi pozło na gaz 3tyś zł. Licząc gaz po 2zł. Na benzynie licząc 1l za 4zł było by to 6 tyś zł. Czyli proste liczenie- oszczędność 3 tyś zł. Nawet licząc spalanie na LPG wyższe o 2-3l niech sie zrobi 500zł mniej czyli i tak wychodzi 2500 oszczędności. Gaz mam 2 lata czyli w tym czasie zaoszczedziłem 5 tys, odejmując 2 tys koszt instalacji jestem i tak 3 tys do przodu za które mogłem coś dłubnąć przy aucie. A z silnikiem jak na razie nic sie nie dzieje wiec jest ok.

30
gokarol pisze:LPG wyższe o 2-3l
takie spalanie rozumiem zaraz po zamontowaniu instalacji. jak na razie to spotkalem sie z 2x wiekszym spalaniem gazu niz benzyny w autach z instalacja lpg od dluzszego czasu.
poza tym na forum piszecie, ze czesciej sie bywa u gazownika, czesciej sie jakies filtry wymienia itp. a to tez jakies sa koszta.
wg mnie to po prostu dziala na psychike tylko i wylacznie. tansze lpg i bycie swiecie przekonanym, ze pali 2-3litry wiecej powoduje, ze ma sie wrazenie tanszego paliwa.
zostane socjologiem :D

Wróć do „Zakończone projekty”