Shiny Garage Jet-Black Exterior Trim Restorer SHINY GARAGE

1
Witam z racji tego,że zostałem poproszony o opisanie testowanego produktu który stosuję się do plastików zewnętrznych opisuję go po części niżej trochę ze str producenta trochę od siebie.

Opis Producenta

Shiny Garage Jet-Black Exterior Trim Restorer to wysokiej jakości dressing do plastików zewnętrznych.
Preparat przywraca pierwotny kolor elementom plastikowym, zabezpiecza je przed oddziaływaniem promieni UV oraz nadmiernym brudzeniem.
Bardzo wydajny i przyjemny w pracy.
Jet Black 2015 charakteryzuje się wysoką wydajnością, kremową konsystencją i przyjemnym owocowym zapachem.

Obrazek

Od dłuższego czasu testuję Produkty SG i nie ma naprawdę co narzekać temu daje na chwile obecną 5kę ;)

Plusy +

+ Konsystencją nie jest gęste wręcz rzadkie leiste do nakładania polecam szwame lub kawałek pianki która pochłonie trochę produktu dzięki czemu przy pracy będziemy mieli pełną kontrole przy nakładaniu preparatu

+ Produkt posiada swój kolor ale nie ma obaw przed ubrudzeniem itp masz nadmiar rozsmarowujesz nawet po dłoniach :)

+ Zapach nie wiem akurat czy robią inne ale mi dostarczono Soczystą Pomarańczę Baaaardzo uprzyjemnia pracę intensywny zapach :D

+ Efekt PLAK po nałożeniu wrażenie jest jedno,że plastiki są tłuste ale to mylne pojęcie produkt się wchłania wyciągając strukturę na pierwszy plan efekt pół połysku.

+ Wydajność osobiście zamówiłem 250ml buteleczkę w cenie 34zł ciężko określić ile poszło na 2 zderzaki ,4 listwy uchwyty lusterek ,podszybie oraz klamki zeszło ok 2cm płynu strzelam,że około 15 max 25 ml

+ Właściwości Hydrofobowe znakomite świetnie odpycha wodę ;)

Minusy

Obecnie BRAK :!!:

Poniżej dodaję zdjęcia dużo ich nie mam ale będę pilnował Tematu i w miarę na bieżąco uzupełniam czekam na zmienna pogodę aby obserwować co się dziej po deszczu itp

Klamka PO czernidle K2 które opiszę w osobnym wątku

Obrazek

Klamka Po Jet-Black Exterior Trim Restorer

Obrazek

Zderzak PO Jet-Black Exterior Trim Restorer

Obrazek

I taki efekt na koniec prac :)

Obrazek
Ostatnio zmieniony 7 kwietnia 2016, 09:39 przez Miszka88, łącznie zmieniany 1 raz.

Re: Shiny Garage Jet-Black Exterior Trim Restorer SHINY GARA

5
AndziA pisze:Miszka88, to już wiem co kupię sobie do lusterek i podszybia :D :564:
Andzia mogę ci to ogarnąć po rajdzie w Koninie bo moja na pewno będę pucować środkami z SG na miejscu za przysłowiowe dziękuję :D no i wspólne :569: Caravanów :564:

Edit 8.04.16 8:00

Tak wygląda preparat na podszybiu ładnie kropelkuje po 72 godz i zmiennej pogodzie typu deszcz i mróz no i ostre słońce :)

Obrazek

Pojawił się też jeden minus myślę,że jest to minus z mojej winy bo zapomniałem po nałożeniu i przeschnięciu przetrzeć sucha szmatką tym samym po deszczu porobiły się na lakierze tak jak by tłuste zacieki które łato zeszły ale jest to przestroga dla innych i z mojej strony uwaga :)

Kolejny edit 10.04.16 14:20

Z racji tego,że dostaje co jakiś czas wiadomosći z pytaniem o hydrofobowość a pogoda jest mało zmienna postanowiłem zrobić test na myjce w rucho poszły 4 programy

1-Microproszek
2-Ciepła woda
3-Wosk
4-Nabłyszczacz

Każdym z wyżej wymienionych programów kładłem nacisk na plastiki efekt był zaskakujący hydrofobowość oceniam na spore 5 :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Na ost foto widać doskonale która część zderzaka była zabezpieczona Jet-Blackiem

Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tworzywa, elementy chromowane, szyby”