Re: Niunia by Maxiuu

1
Witam. Chciałem wam zaprezentowac moja niuńkę;) Mialem juz to zrobic dawno ale tak wyszlo z czasem lipnie i dalej przy niej pracuje takze to jeszcze nie koniec.. Ktoregos dnia siedzialem u kumpli i patrzylem jak stoi na podworku i rdza zjada go juz calego. Cos mnie tknelo za serducho i nie moglem sie opanowac musialem ja kupic i uratowac jej zycie.. i tak sie zaczela moja miłosc;) Pozniej mialem maly incydent mianowicie wjechano mi w tylek:( ale nie odpuscilem i ja naprawilem..
Dane:
Astra f 1.4 16v
rok: 1994
Modyfikacje ktorych dokonałem:
-przede wszytkim pozbycie sie rdzy.
- sportowe zawieszenie
-rozporka przod
-tylna klapa z blenda
-wymiana zderzakow ze zwyklych plastikow na te malowane(fachowej nazwy nie znam ale widac na zdjeciach o co chodzi)
-koncowka tlumika na srodku
- grill wyciety wstawiona siatka
-neon w grillu
-niebieska zarowka swiatelka wewnetrznego.
-wymiana wszystkich gum i filtrow.
-usuniecie klamek zewnetrznych ( drzwi otwierane na pilota elektrycznie)
-odswierzenie farby
-wymiana tunelu srodkowego (przede mna ktos go wiesniacko pomalowal)
- 8 glosnikow pionniera + wzmacniacz 1100wat 4-kanałowy+tuba 600 wat :) cudowne brzmienie ;)
- felgi BBS 15 cali
Mysle ze o niczym nie zapomnialem;)

Dalsze plany:
-wymiana podswietlania deski na niebieski
-doprowadzenie srodka do idealu
-kombinacje z motorkiem.. moze gsi ;)
-przyciemnic delikatnie szybki
-tapicerka na skórę ( z tym to poczekamy chwile- grubsza inwestycja)
-zmiana koloru na matowy brąz z biala albo bezowa skóra w srodku;)
Jestem taka osoba ze mam milion pomyslow na minute .. dlatego napewno cos jeszcze wymysle .. nie chcem jej przesadzic. nie chcem jezdzic dziwolagiem.. wazniejszy jest motor;p

Oto foto:

Obrazek

Przed kupnem jeszcze
Obrazek

URL=http://www.fotosik.pl/showFullSize.php? ... 8471ec976e]
Obrazek
[/URL]
Po małym incydencie..
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Podczas pracy.. wycinka starego tylka i wstawienie z innej zdrowej duzo młodszej..a blacha pokryta specjalnym impregnatem ktory przedluza zycie ;P
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A to efekt ciezkiej pracy[/b]

Zedytowalem. //Barti
Ostatnio zmieniony 2 kwietnia 2010, 21:12 przez maxiuu, łącznie zmieniany 2 razy.

5
jak wymienie silnik wstawiajac gsi wloze grill tez gsi.. takze przejsciowe;p jesli chodzi o dziwolaga to mialem na mysli calkowicie wiejski tuning (to tez troche podchodzi zdaje sobie z tego sprawe)ale widzialem wieksza wioske..jak na moj 1 legalny samochod od kad mam prawko i jak na 2 tygodnie roboty to i tak chyba nie jest najgozej a co do kasy za neon ;p to nie wiem na co bys przeznaczyl 20 zl:P

7
no podziwiam wkład pracy kawał dobrej roboty :D
mi tez nie lezy ten neon wyglada jak jakis robot :564:
jeszcze tylko gleba i felunek i bedzie cacy :568:

ps:czy mi sie zdaje czy jak go kupowales to te lempy byly od BMW tylne ??

8
Crazy_Astra pisze:jeszcze tylko gleba i felunek i bedzie cacy
fela tak . to podstawa a co do gleby to juz jest zrobione..

Crazy_Astra pisze:ps:czy mi sie zdaje czy jak go kupowales to te lempy byly od BMW tylne ??
to nie jak kupowalem.. po wypadku jak mi gos wjchal w dupe musialem pojechac astra do szczytna.. a nie chcialem lawety(koszta) musialem zalozyc jakies lampy i mialem od matki BMW to zalozylem

11
hmm... powiem ci ze nic wiekszego mi sie wejdzie procz 15.. i tak juz z nizsza opona.. a wiekszej i tak nie chcem bo to koszta..
ladna 15 i tyle

aa i powiedzcie mi jedno.. mozliwe zeby moj silniczek tak duzo mi palil..? 10/100 normalnej jazdy bo jak mu odsadzam to 13;/

Scalilem posty. //Barti
Ostatnio zmieniony 2 kwietnia 2010, 21:15 przez maxiuu, łącznie zmieniany 1 raz.

12
Ja na początku zapytam, czy to na pewno silnik 16v jest? Jeżeli na 100% ma szesnaście zaworów, to na pewno silnik po swapie (bo 1.4 16v czyli x14xe pojawił się dopiero w 96 roku), a jeśli była zmiana to coś może być źle zrobione i stąd takie spalanie... chociaż jak dla mnie to takie masakryczne ono nie jest. Moje x14xe pali w mieście często powyżej 10l/100 km. Tylko czasem (jak ja nim jeżdżę dłużej niż tata) poniżej 9l/100 km.

Co do reszty samochodu - szacunek za reanimację ;)

13
Dawno nie pisalem.. Wiec tak. Nowe mody:
- przyciemnione boczne tylne szyby na czarno i tylna na delikatnie jasniejsza..
- wycieraczka 1 przod.
- inne alu. zadna rewelacja ale chcem je zreanimowac i pomalowac..
- zastanawiam sie czy przyciemnic tylne lampy.. ale nie jestem pewny czy bedzie ladnie a po 2 policja bedzie sie przypierdzielac nie ..?
- zmieniona polka od schowka.
- podswietlanie w polce.
-jutro jade po nowa zarowke do podswietlania tablicy.

pozdrowienia.

Efekt przyciemnionych szyb:

Obrazek

Obrazek

wybaczcie za jakosc ale telefonem robione..
Ostatnio zmieniony 2 kwietnia 2010, 21:20 przez maxiuu, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze Byłe Auta”