Witam,
Mam instalkę 1 generacji. Z których czujników - krokowca, egr, położenia przepustnicy, temperatury do kompa korzysta lpg, a z których sama benzyna?
Re: Instalacja 1 generacji
2I generacja z żadnych. Przecież to chamska regulacja na śrubę i analizator spalin, jak w gaźniku.
3Na instalacjach LPG się nie znam, ale zawsze myślałem, że I generacja to tylko do starych gaźnikowców...
Ale odpowiadając na pytanie - ten rodzaj instalacji nie korzysta z żadnych informacji od auta (co jest logiczne, bo przy gaźniku ciężko o jakiś komputer sterujący).
edit
papieju mnie wyprzedził
Ale odpowiadając na pytanie - ten rodzaj instalacji nie korzysta z żadnych informacji od auta (co jest logiczne, bo przy gaźniku ciężko o jakiś komputer sterujący).
edit
papieju mnie wyprzedził
4Podpowiem więcej - nawet sekwencja nie korzysta z przesadnej ilości czujników, bo w zasadzie tylko odczyt lambda i zasilanie wtrysków PB idzie przez komputer od gazu, przez co sterowanie dawkuje paliwo w cyklach jak PB, a cała reszta typu temperatura silnika, przepustnica itd - to interesuje tylko ECU auta, chyba że jakieś nowe kompy od sekwencji które mają OBDII i się łączą z ECU auta bezpośrednio, ale o ile wiem to jeszcze powijaki.
6Rusza, steruje tym ecu auta, które myśli że jest zasilane PB a ma na przykład odcięte zasilanie pompy paliwa
7Czyli że czujniki podają do kompa informacje ale lpg ma ustaloną dawkę na sztywno?
Czy jeśli któryś z nich jest niesprawny to na lpg tego nie zauważymy?
Czy jeśli któryś z nich jest niesprawny to na lpg tego nie zauważymy?
8Przy I generacji tak, bo regulujesz na sztywno, ale oczywiście na zimno będzie paliło więcej - ssanie działa dalej, ale generalnie może nawet nie być lambdy do I generacji