Witam szanownych Użytkowników.
Mam pytanie do znawców silnika 1.4 60KM X14NZ.
Jaka jest najlepsza instalacja gazowa do tego silnika?
Gdzie ewentualnie można ją założyć na terenie Trójmiasta bądź w okolicach?
Pozdrawiam.
Re: Jaka instalacja gazowa X14NZ
2Instalacja 2 generacji w zupełności wystarczy koszt około 1400 zł
3A jakas najprostsza sekwencje mozna zalozyc jak tak to jaka? Bylo by chyba lepiej niz na benzynie bo tu jest mono wtrysk
5Nie wiem dlatego pytam, mysle ze o tyle lepiej by bylo ze mozna za pomoca kompa wszystko ustawiac a nie analizatorem do rury wydechowej.
6Jak Ci kasa zbywa i chcesz wartość fury podwoić to śmiało. Ja nie widzę w tym najmniejszego sensu.
7Ale dla silnika nie bedzie zdrowiej sekwencja? Pytam dlatego bo moja astra jest w dobrym stanie a przebieg to 76tys. a duzaa roznica cenowa teraz nie jest juz czy sekwencja czy zwykla instalacja.
9astra531, Myślę, że Tobie chodzi o Instalację II gen. czyli z silnikiem krokowym i centralką LPG. Taka jest w tym wypadku jak najbardziej wskazana. Ta o której piszesz to prehistoryczna instalacja na śrubę, którą możesz wyregulować jedynie za pomocą analizatora spalin.
Poczytaj trochę o rodzajach instalacji LPG
Poczytaj trochę o rodzajach instalacji LPG
10Załóż lepiej coś raz, a porządnie. Na LPG oszczędza się po montażu, a nie przed.No chyba, że chcesz żeby wszelkie wymiany naprawa wtryskiwaczy i inne historie były na porządku dziennym.
Ostatnio zmieniony 24 lutego 2016, 08:56 przez Luis, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Jeśli autor postu chce zamieścić reklamę, może to zrobić w odpowiednim dziale ;)
Powód: Jeśli autor postu chce zamieścić reklamę, może to zrobić w odpowiednim dziale ;)