Cieknący Szyberdach
1Od jakiegoś czasu podczas deszczu woda kapie na głowę pasażera siedzącego z przodu. Zlokalizowałem, że wlatuje przez szyberdach, na początku myślałem, że zapchały się kanaliki odprowadzające z niego wodę - były czyste ale dla pewności i tak jeszcze je przeczyściłem i przedmuchałem żeby wszystkie syfy wyleciały, jak polałem wodę z butelki to pięknie zeszła nie robiąc problemów
Myślałem, że problem zniknie ale się przeliczyłem traf chciał, że następnego dnia znowu padało i woda lała się tak samo albo i mocniej... próbowałem zlokalizować miejsce z którego leci i mam 2 typy, pierwszy jest taki, że podcieka pod taką "materiałową" uszczelką na brzegu szyberdachu (tej części z szybą która się rusza), albo drugi może mieć małą nieszczelność na łączeniu szyby z jej obramką, chociaż jak polewałem to miejsce wodą z butelki dosyć intensywnie nawet kropelka nie przeleciała. Takie czary, że jak pada to woda się leje a na myjni nie ma śladu po zacieku... na 99% to wina szyberdachu ale nie wiem czym go uszczelnić, chciałbym dla pewności objechać czymś tą uszczelkę ale nie wiem czym żeby szyber się zamykał a co ważniejsze jeszcze kiedyś otworzył. Miał ktoś może podobny problem? Najczęściej woda pojawia się w przednim, prawym narożniku szyberdachu nad pasażerem ale tak jak wspominałem (nie na myjni np.) tylko po deszczu i wtedy kapie jak cholera...