W dniach 11.09-12.09 (z możliwością przedłużenia) zaplanowane zostało wyłączenie forum, z powodu jego modernizacji. Za utrudnienia przepraszamy.
 FAQ :: Szukaj :: Użytkownicy :: Grupy :: Album

Poprzedni temat Ťť Następny temat
Przesunięty przez: Dudek
13 Maj 2009, 17:02
TDI
Autor Wiadomość
stitch1983wro
vectra B kombi

Pojemność: 2000
Oznaczenie: Y20DTH
Wysłany: 22 Marzec 2007, 01:27   

wydaje mi sie ze nie warto robic swapa diesela, chyba ze naprawde masz swietna blache i duzo elektryki w srodku...
tez myslalem nad swapem, no ale przyznam ze troszke zaluje ze mam 3d i taki slaby silnik... no ale cos za cos :) a wracajac do tematu, jak masz golasa to sprzedaj go i kup odrazu z takim silnikiem jaki chcesz, jak masz dobra opcje wewnatrz - swapuj :P

p.s. tez nie trawie cwaniakow w tatusiowych furach :P jak sie chce czyms chwalic to niech sie samemu na to zapracuje :D

Klapek
Mąż swojej Żonci

Auto: Opel
Oznaczenie: z12xep; x14sz i c20let :)
Wysłany: 22 Marzec 2007, 08:27   

p.s. tez nie trawie cwaniakow w tatusiowych furach :P jak sie chce czyms chwalic to niech sie samemu na to zapracuje :D

Święte Słowa ale jeszcze bardziej nie lubię takich co wcale nie maja auta tylko jeżdżą służbowymi i traktują jak swoje :-) i nic ich nie interesuje ani paliwo ani naprawy bo to przecież nie ich a mówią jaką to fura nie jeżdżą 9pozatym każde auto które jest w leasingu nie powinno się traktować jak swoje bo to jest samochód firmy a nie osoby po mimo że jest się właścicielem firmy :-)

Fpower
[Usunięty]

Wysłany: 22 Marzec 2007, 12:56   

jak ma m ropek za pol ceny nawet niżej to i swap robić warto

Bubu
GSI Project

Pojemność: 1700
Oznaczenie: 17DR
Wysłany: 8 Kwiecień 2007, 19:09   

no panopwie wracamy do tematu....... jednak bedzie swap w mym caravaniku jak dobrze pojdzie to juz po wakacjach :d a wiec plan jest nastepujacy chce kupic dawce i teraz sa 2 warianty

1) Astra z angli.....
2) astra powypadkowa.....

z tego co sie zorietowalem to i to mozna nabyc w cenie do 2500zł .....

stitch1983wro
vectra B kombi

Pojemność: 2000
Oznaczenie: Y20DTH
Wysłany: 8 Kwiecień 2007, 19:13   

a po przekladce silnika z anglika trzeba cos jeszcze zmieniac czy wystarczy sam silnik?

Bubu
GSI Project

Wysłany: 8 Kwiecień 2007, 19:24   

kompletnu silnik wraz ze skrzynia... dotego oczywiscie obudowa filtra bo jest inna... IC takze .... wydech trzeba zmienic.... raczej połoski tez.... do tego niewiem jak z elektryka..... ale jak juz kupie odpowiedniego dawce to bede nabierzaco zdawal relacje....

Fpower
[Usunięty]

Wysłany: 9 Kwiecień 2007, 12:43   

TO NIE LEPIEJ KOMPLET KUPIć I BEZ KłOPOTU NA ALLEGRO??

Bubu
GSI Project

Wysłany: 9 Kwiecień 2007, 13:00   

Fpower, komplet kupisz min za 2000zł i nie zawsze masz pewnosc ze to wystarczy..... kupujac calego dawce popierwsze masz wszystko jak na dłoni wiesz gdzie co jak i poco mozesz takze sie przejechac i zobaczyc jak silnik pracuje po drugie kupujac na allegro nie masz pewnosci co kupujesz.... i wywalasz 2000żł i nie masz nic.... kupujac dawce za 2500zł dostajesz silnik i wszystko co potzrebujesz a reszte sprzedajesz na czesci i dzieki temu koszt swapa spada do minimalnej wartosci.... takie jest moje zdanie......

Fpower
[Usunięty]

Wysłany: 9 Kwiecień 2007, 14:15   

pewnie masz racje wszelkie problemiki z elektryką odpadają, i o osprzęt sie nie martwisz
jak sprzedasz stary silnik i bude dawcy to może i zamknie sie w tysiącu złotych

Bubu
GSI Project

Wysłany: 9 Kwiecień 2007, 14:22   

ja licze jeszcze ze zostanie cos na renowacje felg :d ale to tak po cichu.... :564: heh ja mam wiksza motywacje kupic dawce popierwsze ze mam warsztat,,, mam plac... mam narzedzia.... i oprucz silnika chce jeszcze przeszczepic czarne wnetrze jak mi sie uda takowego kupic

Fpower
[Usunięty]

Wysłany: 9 Kwiecień 2007, 14:39   

działaj stary mieszkałbym bliżej to bym ci pomógł zrobilibyśmy 2 klony

Bubu
GSI Project

Wysłany: 9 Kwiecień 2007, 14:56   

kurnia teraz wszystko sie kreci kolo kasy..... mam nadzieje ze na wakacje pojde do roboty...... i bede dzialal..... musze miec te 82 kucyki pod macha :D :D:D:D:D cel mam wyznacozny ...... kurnia isuzu mi sie sni po nocach :D

[ Dodano: 9 Kwiecień 2007 ]
Fpower, no szkoda ze mieszkamy daleko od siebie bo juz cie polubilem bo tak jak ja jestes zwolennikiem diesla :D :564: diesel rulez :D

Fpower
[Usunięty]

Wysłany: 9 Kwiecień 2007, 14:57   

mi też kolego mi tez
he dzieki :564: :564: :564: :564: :564: :564: :564: :564: :564:

inne momenty i przyspieszenia benzyna to sie może i kręci, ale wiry w baku też

Bubu
GSI Project

Wysłany: 9 Kwiecień 2007, 14:59   

mam jzu nawet na oku pewnego dawce lecz strasznie poobijanyjest ;/

http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C2380483

no i przebieg troszeczke duzawy......

Fpower
[Usunięty]

Wysłany: 10 Kwiecień 2007, 15:59   

to isuzu jest na pewno???

Musze cię zmartwić ale z innego powodu wczoraj wieczorem bylem u kolesia co swapował
Astre diesel oplowski na isuzu oraz
VW T4 1,9 TD NA 1,9TDI
troche pojęcia ma bo w teczce śladu po swapie nie było a i dawca silnika TDI jeszcze jeżdzi tyle żę z motorkiem TD
Jak zapodałem jemu ten plan to sie usmiechnął i mowil że zwyczajnie nie warto, bo auto będzie więcej stać jak jeździc, mowil mi o problemach wlasnie z elektryką, imobileiserem to sie tylko tak wydaje że wiązki przełożysz może w twoim przypadku bo ty masz juz diesla
Tego sam niestety nie wyrzeźbisz
Normalnie mnie załamal bo mowil ze mam astre sprzedac i kupić porządne auto, tzn diesla ale to handlaż to dla nich chyba typowe
Niewiem musze pomysleć

Odpowiedz do tematu