W dniach 11.09-12.09 (z możliwością przedłużenia) zaplanowane zostało wyłączenie forum, z powodu jego modernizacji. Za utrudnienia przepraszamy.
 FAQ :: Szukaj :: Użytkownicy :: Grupy :: Album

Poprzedni temat Ťť Następny temat
Przesunięty przez: Dudek
13 Maj 2009, 17:02
TDI
Autor Wiadomość
Piotr_Wu

Auto: Opel
Pojemność: powyżej 3L
Oznaczenie: TC4EE1, X14XE
Wysłany: 26 Kwiecień 2007, 18:01   

Bubu,

Ja tam wstawiać Isuzu nie muszę :P A podkręcić go mam zamiar "tylko" do około 100 KM :)

Fpower,

Tyle że 2.4 to nie tds, a zwykłe TD starej generacji. I nie wszystkie BMW palą jak smoki. Znajomy ma benzyniaka 525i z 90r, z jakimś dodatkowym fabrycznym chipem. Autko ma ponad 200 jucy, a nie spala mu więcej niż 12 litrów gazu (sekwencja) w mieście... i kumpel wcale nie ma lekkiej nogi :)

Fpower
[Usunięty]

Wysłany: 26 Kwiecień 2007, 18:38   

Piotr_Wu napisał/a:
Tyle że 2.4 to nie tds,

No fakt tds ma 2,5 litra ale nie o tym mowilem
2,4 mojego kumpla turbiny nie ma, jak napisałem to sam diesel takie tez były

Piotr_Wu

Wysłany: 26 Kwiecień 2007, 18:48   

Dobra... ale nie o tym mowa była przecież.
Już sam doszedłem do wniosku, że 1.8 tds nie jest dobrym pomysłem, bo ma tylko 90 KM... a dla 8 koników nie opłaca się wydawać tych kilku tyś na silnik i bawić się w niełatwą sprawę jaką byłoby przełożenie tego silnika do astry.

Fpower
[Usunięty]

Wysłany: 26 Kwiecień 2007, 18:58   

to pomysl o TDI, silnik ma potencjal slyszalem o wykreconym do ponad 200 koni Vw Sharanie ale z wiekszą turbiną oczywiscie

Bubu
GSI Project

Pojemność: 1700
Oznaczenie: 17DR
Wysłany: 26 Kwiecień 2007, 20:34   

Piotr_Wu, ja musze swapa robic nie mam tak dobrze jak ty ;p

Fpower, przestan mi z tym TDi :D :D:D to jest VW wrog OPLA :569: gdzie twoj patriotyzn asterkowy ?? ISuzu Isuzu Isuzu i jeszcze raz Isuzu !!!!! hhehehehehhe nie no to był zart :564:

Fpower
[Usunięty]

Wysłany: 26 Kwiecień 2007, 20:35   

bo Fpower chyba zdradzi na Tdi astra jest fajna ale nie w benzynie

Bubu
GSI Project

Wysłany: 26 Kwiecień 2007, 21:01   

Fpower, blagam cie :D wsadzimy se Isuzu do autek i bedziemy pierwszymi co swapowali diesla :D ale isuzu !!!!! zastanow sie jeszcze raz nad tym

Fpower
[Usunięty]

Wysłany: 26 Kwiecień 2007, 21:10   

naprawde rozmawialem z człowiekiem ktory to już robił, koszty są za duże swapa na pewno nie bedzie jak juz to kupie inna nowsza astre isuzu bądz TD, TDi, ty masz mniej do roboty bo miales juz diesla masz chociazby całe wspomaganie, odchodzi ci rzeźba z elektryką....
Ostatnio zmieniony przez Fpower 26 Kwiecień 2007, 21:14, w całości zmieniany 1 raz  

Bubu
GSI Project

Wysłany: 26 Kwiecień 2007, 21:10   

Fpower, wyobraz sobie ze jestesmy na tym samym etapie.. no moze troszeczke innym ale i tak mamy prawie tyle samo roboty

Fpower
[Usunięty]

Wysłany: 26 Kwiecień 2007, 21:15   

he i obaj tak samo głebokie portfele heh

Bubu
GSI Project

Wysłany: 26 Kwiecień 2007, 22:23   

Fpower, heh wiadomo skromne zycie ucznia :D :D:D heh ale damy rade
zkombinuj gdzies z 2500zł jak zrobisz tak jak ja to oszt swapa wyjdzie ci minimalny... jak nawet sei nie zzeruje :D :D:D:D:D:D:D:D :564:

zecikk
Primera 2,0 :)

Auto: Nissan
Pojemność: 2000
Oznaczenie: SR20Di
Wysłany: 26 Kwiecień 2007, 22:58   

:D isuzu isuzu :D A moze ma ktos opcje jak go tani podkrecic?? Na zlocie 9 kwietnia uslyszalem pomysł z wieksza turbina i dolozeniu kompresora.

Bubu
GSI Project

Wysłany: 27 Kwiecień 2007, 13:40   

zecikk, mozna jeszcze cos z pompa paliwa pogrzbeac.... i podwiekszyc cisnienie doladowania.... slyszalem ze isuzu spokojniemozna podciagnac do 120KM bez obawy ze sie rozsypie..... gdzies wyczytalem ze glwoice isuzu sa przystosowane do 150KM wiec 120 go nawet nie wzruszy :D heh podobno gdzies w japonii czy chinach sa produkowane auta z tym silnikiem majace ok 150KM

Piotr_Wu

Wysłany: 27 Kwiecień 2007, 13:47   

zecikk,

Było już na forum wielokrotnie... zwiększa się ciśnienie na turbinie i lekko modyfikuje pompę wtryskową. Koszt części potrzebnych do przeróbki powinien bez problemu zamknąć się w 300 zł (oczywiście można szaleć i dać więcej), a przyrost mocy do 100 KM uzyskuje się bezproblemowo.

tu link do odpowiedniego tematu:
http://www.att-tuning.tar...2&highlight=mbc

zecikk
Primera 2,0 :)

Auto: Nissan
Pojemność: 2000
Oznaczenie: SR20Di
Wysłany: 27 Kwiecień 2007, 14:02   

Dobra. Ale za tym pojdzie chyba sporo wieksze spalanie :/

Odpowiedz do tematu