hehe no moja cos nie chce szybko zejsc ale to przez ten silnik bez turbo
powiem ze tez chcialbym miec teraz diesela mocniejszego, mam w domu jeszcze megane classic 1,9dti i powiem ze fajnie nawet sie zbiera, ale raczej bede polowal na benzyniaka...
moze wieksze spalanie ale jest czym depnac
Bubu napisał/a:
handlowalem z ojcem długi czas samochodami z polski z niemiec
duzo taniej w porownaniu do cen z allegro mozna kupic autko w niemczech?
bo na tych wszystkich autoscout24, mobile nie ma za duzo ofert ciekawych juz...
Auto: Opel
Pojemność: 2000
Oznaczenie: X20DTL
Wysłany: 12 Kwiecień 2007, 00:31
Bo jednak astra wyglada bardzo atrakcyjnie, a cena nie jest wygorowana.
W sumie fajnie by bylo miec mocniejszy silniczek ale mam swoja asterke od 2 miesiecy, to conajmniej 2 latka sie nia jeszcze pobujam, a potem mysle przyjdzie czas na jakies tdi z VAG jak fundusze pozwola.
Na razie nie mam co sobie w brode pluc, tylko cieszyc sie ze wzystko chodzi jak nalezy, spalanie w normie i ze calkiem dobrze wyglada jak na swoje latka. "Jak sie nie ma co sie lubi to sie lubi co sie ma"
Fpower [Usunięty]
Wysłany: 12 Kwiecień 2007, 14:29
he raczej :
"Jak sie nie ma co sie lubi bo go nie stać to sie lubi to na co stać"
Silnik: C20XE
Oznaczenie: Caravan by Irmscher
Wysłany: 12 Kwiecień 2007, 17:33
Hmmm nie wiem co Ci doradzić.... GSi fajna rzecz, ale wiadomo trzeba zrezygnować z jednego dla drugiego....
Ja też myslałem nad kupnem astry kombi w dieslu(najlepiej isuzu) ale bardzo zależało mi na klimie i musiałem zrezygnować z isuzu dla klimy ( bo to barzo trudno dostać(bardzo trudno)a jak już jest to kosztuje dużo a budżet był ograniczony)
I szukałem 1.6 16V z klimą i tego było trochę ale był taki ruch w handlu autami, że nie mogłem do rzadnej dojechac
I ra zauważyłem obecną moją F w caravanie na gołoszeniu, tylko tyle ze 1.8 16V i kupiłem.... Bardzo bałem się spalania tego silnika, bo chciałem dość ekonomicznie jeździć"kopyto" nie miało tu większego znaczenia. Normalnie jeżdże tak od 90-120km/h ispalanie nie przekracza 6,4 l, tyle cop moja G tylko,że ona ropki tyle bierze :DDDDD Co mnie bardzo miło zaskoczyło a kiedy potrzeba to naprawd dobrze się zbiera
Wolę jeździć sobie benzynką(wiadomo z jakich powodów tyle samo pali, tylko benynka jest droższa
Wysłany: 12 Kwiecień 2007, 18:03
Astrix napisał/a:
...tyle samo pali, tylko benynka jest droższa
To zalezy od tego jak sie jezdzi. Jesli tak jak ty to spoko ilosc spalanego paliwa jest tak sama, ale w moim przypadku roznica jest odczuwalna. Jezdzilem wczesniej kadettem 1,4. Jazda porownywalna do jazdy asterka w dieslu. A przy moim stylu jazdy astra bierze mi troche ponad 6l a kadett prawie 9 palil. Wszystko zalezy od nogi
Bubu napisał/a:
heh chlopaki co prawda to prawda... ale ja stoje przed obliczem swapa albo na orginalny oplowsi albo isuzu silnik..... gdyz moj sie jzu konczy
No to juz jest troche inna sytuacja, bo samochod musi jezdzic, wiec swap nie jest zadnym wymyslem tylko raczej koniecznoscia
Wysłany: 12 Kwiecień 2007, 18:09
Ja mimo ze w kadecie wieljkiej mocy nie mialem to przewaznie jesli droga pozwolila to do konca ile fabryka dala, wiec przy 4-biegowej skrzyni, 160-170kmh. A spalanie 8,5l wyszlo mi przy jezdzie w cyklu mieszanym (miasto-droga ekspresowa)
Pojemność: 1700
Oznaczenie: 17DR
Wysłany: 12 Kwiecień 2007, 19:14
heluś, toz ty 8 poty z kajtka wyciskał.....:D wiecie co chlopaki mi sie wydaje ze mnie do tego gsi ciagnie bo nie mialem auta co by normalnie jezdzilo..... na poczatki jezdizlem omega 3.0... ojca heh ale bez prawka bec nie przykladalem wielkiej wagi do jakisci jazdy alby sie na miasto pokazac..... pozniej bylo polo 1.0 kadett 1,6 nio i astra.... 1,7 niestety astra jest tak zamulona ze chyba kadetem szwagier by mnie obcykał jak chcial....... moze gdy bede mial juz isuzu to nie bede juz myslal o Gsi.... moze..... kurcze ciagnie mnie do auta co ma przyspieszenie.... i isuzu ( w dobrym stanie) to daje
[ Dodano: 12 Kwiecień 2007 ] Astrix, moja asterka przy mojej jezdzie max 130km/h ( czasami) to dpala mi w grnaicach 5 L
Fpower [Usunięty]
Wysłany: 14 Kwiecień 2007, 08:56
jechalem wczoraj golfem z silnikiem TDI ale wersja 110KM i normalnie zachorowalem chyba, boże toż to rakieta, powiem tylko że odskok mocy od TDi 90 tki jest ogromny
mi kolega mówil ze isuzu ma straszna tuirbo-dziure, czy jakoś tak, jego brat podobno miał i mówił ze do tdi nawet tego 90KM nie ma porównania
w sumie tdi przy 90KM ma 210Nm, a isuzu "tylko" 168Nm, może i ma racje