W dniach 11.09-12.09 (z możliwością przedłużenia) zaplanowane zostało wyłączenie forum, z powodu jego modernizacji. Za utrudnienia przepraszamy.
 FAQ :: Szukaj :: Użytkownicy :: Grupy :: Album

Poprzedni temat Ťť Następny temat
Przesunięty przez: Dudek
13 Maj 2009, 17:02
TDI
Autor Wiadomość
Klapek
Mąż swojej Żonci

Auto: Opel
Oznaczenie: z12xep; x14sz i c20let :)
Wysłany: 21 Marzec 2007, 10:14   

Fpower, napisał
Nawet na rowerku można sie zabić a chyba nie o to chodzi

No właśnie ja bym się zabił :/

4 Nie nawidze kolesi ktorzy ktorzy chwalą sie autem na ktore od starego wyżebra i za jego kase go tuninguje, moje nazwisko jest w dowodzie iz tego jestem dumny

co do tego to auto kupiłem od taty w 2004 roku a że mieszkam i robię z tata to nie było sensu go przerejestrowywać i tracić kasę :) więc autka nie dali mi rodzice jak by co :-) (pracowałem na nie cały rok :/ i zapłaciłem za nie 10.000zł)

No ja właśnie w ten piątek i sobotę odbyłem mała droge Poznań - Lubeck - Poznań 1200km prędkość na autobanie 130-200 z górki :-) spalanie średnie wyszło 6 litrów a dokładnie6,01 l/100km
xsarcia ma osiągi 190km/h i 10,6 do 100km/h
no a enzo będzie miało 220km/h i ok 9s do 100km/h po mimo że pojemność ta sama i mniejszy moment bo ok 196Nm a xsara 260Nm tylko moc 150KM :-) to xsarcia będzie wolna :-(

HAns_VU
first GSi C25XE

Pojemność: powyżej 3L
Oznaczenie: z32se
Wysłany: 21 Marzec 2007, 12:54   

Fpower napisał/a:

4 Nie nawidze kolesi ktorzy ktorzy chwalą sie autem na ktore od starego wyżebra i za jego kase go tuninguje, moje nazwisko jest w dowodzie iz tego jestem dumny

ten punkt byl to mnie czy do kogos innego :551: bo jezeli do mnie to troche nie trafiles.
akurat na gastrolota zarobilem sam, czesc na kredyt czesc za gotowke. na swapa zarobilem praca wiec ja nie widze zwiazku. ale jezeli chodzi o takich pacjentow to mam kilku znajomych co juz nie wiedza co w samochodzie robic ale wiadomo kto sponsoruje.
POZdr

Klapek
Mąż swojej Żonci

Wysłany: 21 Marzec 2007, 13:02   

też znam paru takich którzy są sponsorowani no ale co zrobić ja tam się ciesze że mogę spać spokojnie i nikt mi nie powie że dostałem to za friko :) tylko pracowałem na to ciężką harówką :/

Fpower
[Usunięty]

Wysłany: 21 Marzec 2007, 13:11   

Klapson i hans_Vu

Nie dotyczyło to was panowie a nawet nikogo z forum, wy wkładacie w gastroloty nie tylko kase ale prace i serducho po prostu zdenerwowal mnie człowiek który
1 nie pracuje, jezdzi 150 konnym golfem IV (tak mowi)

2 jego stary to nawet zapałki mu kupuje, o gaciach nie wspomne

3 a do tego sie wywyższa i pokazuje czego sie niby dorobil jakiego to auta nie ma. co tam twoje 1,4 na wiecej nie stac??, takich tekstow to po prostu nie toleruje mowiac delikatnie

po prostu mnie ruszyło i jak to napisalem to mi sie lzej zrobilo :548:
wiem ze nie miejsce do was nic absolutnie nie mam a profesjonalny sponsoring to tez inna kwestia

Ale hamstwa nie zniese

Klapek
Mąż swojej Żonci

Wysłany: 21 Marzec 2007, 13:41   

oki :) ja też chamstwa nie lubię i pozerstwa :-) (z tatusiowych pieniążków)

Panowie kończymy OT !!!!!!!!//GOREK
Ostatnio zmieniony przez GOREK 21 Marzec 2007, 14:33, w całości zmieniany 1 raz  

Bubu
GSI Project

Pojemność: 1700
Oznaczenie: 17DR
Wysłany: 21 Marzec 2007, 14:46   

no wiec panowie chyba kazdy z nas zna takich ludzi :( ale wrucmy do tematu :D S.w.a.p.a a mianowicie jezeli chodzi o zmiane silnika z 1,7 D na 1,7 DTI jak to woli ISUZU doszukalem sie pewnej informacji.... czym sie rozni diesel isuzu od GM ? bo wychodzi ze astroloty maja 2 rozne silniki TD ? :550:

Klapek
Mąż swojej Żonci

Wysłany: 21 Marzec 2007, 15:02   

Isuzu ma IC a GM nie poza tym Isuzu ma 82KM a GM chyba coś ok 65KM

Bubu
GSI Project

Wysłany: 21 Marzec 2007, 16:36   

aha czyli wszystko jasne :D isuzu i koniec :D

Klapek
Mąż swojej Żonci

Wysłany: 21 Marzec 2007, 17:09   

:D tylko ISUZU ma wadę jedną :/ droższe części niestety :(

heluś

Pojemność: 2000
Oznaczenie: X20DTL
Wysłany: 21 Marzec 2007, 18:36   

Ja tylko wspomne o kolesiu ktory na pytanie 'kiedy sobie kupisz samochod?' odpowiada po co mi przeciez jezdze bora i smiga 130-konnym dieslem rodzicow a w czasie jak ma 3 lata prawko to zatankowal moze za 100 zl. Tez mnie kolesie wkurzaja.

A wracajac do porownania diesel benzyna. To z Fpower'en i Bubu jestenm calym moim zaropialym sercem. Najnowsze diesle dowodza ze mozna jezdzic oszczednie, szubko i jeszcze dobrze przyspieszac a jak malo to latwo zwiekszyc moc. Pozdrawiam.

A co do samochodu to wole jezdzic moim dieselkiem niz czymkolwiek innym. Najwazniejsze ze amohod jest moj. Pozdrawiam przepraszam za OT, ale chyba chodzi o to zeby wyrazac swoja opinie

Bubu
GSI Project

Wysłany: 21 Marzec 2007, 18:41   

hmmmm niestety rezygnuje z swapa... plany sie zmieniaja... ale sluze pomoca :)

BartekLodz

Silnik: C20NE
Oznaczenie: x17dtl > c20ne> c20ne

Wysłany: 21 Marzec 2007, 21:17   

mam oplowskiego TD i też mam IC :564:
lada dzień na hamownie się wybiorę to się okarze czy czy ma te 68 KM :562:
dzisiaj staruszkowie zafundowali sobie mondeo 2.0 TDci 130km , jezu jak to zapierdziela, kierunków nienadąża się włączać :546:

Bubu
GSI Project

Wysłany: 21 Marzec 2007, 22:00   

BartekLodz, idealna moc w dieslu :D

BartekLodz

Silnik: C20NE
Oznaczenie: x17dtl > c20ne> c20ne

Wysłany: 21 Marzec 2007, 22:13   

niedopisałem że ten fordziasz ma 330 Nm :diabel2:
a w środku wogóle nie słuchać że to diesel, widać tylko wskazania obrotomierza i prędkościomierza

Fpower
[Usunięty]

Wysłany: 22 Marzec 2007, 00:49   

zamknijmy ten temat inaczej sie zaczął jak skończyl a i do czego innego posłużyl
Pozdro

Odpowiedz do tematu