Zaloguj    Zarejestruj
  • Autor
    Wiadomość

jak podłączyć antene do radia??

Postprzez kaczy » 23 listopada 2006, 23:55

Witam oto mój kolejny dylemat
Zmieniłen sobie seryjne radyjko na pioneera i napodkałem problem.
Jak podłączyć antene do radia. Końcówka przewodu od anteny kończy sie nazwijmy to okrągłą kostką, każdy kto widział ten kabel to wie o co chodzi. A więc nie moge tego kabla podłączyć, ponieważ wejscie na antene w radiu jest głębokie czyli ta kostka musiała by być długa zeby ją włożyć do samego końca. Trzeba dokupić jakąś przejściówke czy kombinować garażowymi sposobami??
Mam nadzieje ze ktoś rozszyfrował moje wypociny.
kaczy
 
-#USER
 
Avatar użytkownika

Posty: 102
Dołączył(a): 18 września 2006, 09:59
Lokalizacja: Zamość

Re: jak podłączyć antene do radia??

Postprzez Joszi » 24 listopada 2006, 00:02

potrzebna jest przejściówka która kosztuje max 5zł w sklepie

coś takiego tyle że taniej http://www.allegro.pl/item141404595_red ... dluga.html
ja za moją dałem 5zł i jest ona o wiele krótsza i bez kabla

[ Dodano: 24 Listopad 2006 ]
tu masz za 3zł http://www.allegro.pl/item141313513__pr ... tand_.html

[ Dodano: 24 Listopad 2006 ]
o a ja mam dokładnie coś takiego http://www.allegro.pl/item142989157_red ... tanio.html
Joszi
 
-#USER
 
Avatar użytkownika

Posty: 2052
Dołączył(a): 21 listopada 2005, 23:01
Lokalizacja: Bydgoszcz

Re: jak podłączyć antene do radia??

Postprzez stitch1983wro » 24 listopada 2006, 08:32

dokladnie tak jak pisze Joszi, przejsciowka :)
ja za swoja dalem jakos 3-4zl w sklepie
tez mam ta ostatnia :)
pozdrawiam
stitch1983wro
 
-#USER
 
Avatar użytkownika

Posty: 575
Dołączył(a): 20 listopada 2005, 21:32
Lokalizacja: Wroclaw

Re: jak podłączyć antene do radia??

Postprzez Emil » 24 listopada 2006, 23:15

Hehe też mam tą krótką, ale nie opłaca się kupować takich rzeczy na allegro, większe są koszty przesyłki niż sama przejściówka :P W każdym elektronicznym sklepie można dostać :)
Emil
 
 

Re: jak podłączyć antene do radia??

Postprzez Joszi » 25 listopada 2006, 11:15

no no ale podałem linki z allegro żeby ożna było się zorientować jak to wygląda :D
Joszi
 
-#USER
 
Avatar użytkownika

Posty: 2052
Dołączył(a): 21 listopada 2005, 23:01
Lokalizacja: Bydgoszcz

Re: jak podłączyć antene do radia??

Postprzez cienias » 1 grudnia 2006, 14:53

przejściówki...kiedyś tez miałem taki problem w fiacie i sie załamałem....heheh a tu takie proste rozwiązanie... ok 6-10zł
cienias
 
-#USER
 
Avatar użytkownika

Posty: 86
Dołączył(a): 21 października 2006, 12:19
Lokalizacja: Kraków

Re: jak podłączyć antene do radia??

Postprzez trzusko » 1 grudnia 2006, 15:12

na 100% jest potrzebna jest przejsciowka bo sam ostatnio w mojej Asi zakladalem radio i tez musialem kupic ale naszczescie kosztuje to pare zlotych :)
trzusko
 
-#USER
 
Posty: 135
Dołączył(a): 21 marca 2006, 17:09
Lokalizacja: Polska

Re: jak podłączyć antene do radia??

Postprzez kaczy » 1 grudnia 2006, 18:14

już zakupiłem tą przejściówkę. Więcej mnie kosztowało paliwo zeby dojechać do skepu niż ta przejściówka-3zł
kaczy
 
-#USER
 
Avatar użytkownika

Posty: 102
Dołączył(a): 18 września 2006, 09:59
Lokalizacja: Zamość

Re: jak podłączyć antene do radia??

Postprzez Joszi » 2 grudnia 2006, 16:16

to jest właśnie to :D więcej wydasz na przesyłkę albo na dojazd niż ta przejściówka jest warta :/ ale co zrobić ważne że gra dobrze :D
Joszi
 
-#USER
 
Avatar użytkownika

Posty: 2052
Dołączył(a): 21 listopada 2005, 23:01
Lokalizacja: Bydgoszcz

Powrót do Problemy i Rozwiązania

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości