Zaloguj    Zarejestruj
  • Autor
    Wiadomość

Astra H a radio

Postprzez Drohan » 21 listopada 2014, 00:25

Czy do AH można wstawić swoje radio - oczywiście pytam o takie nie montowane fabrycznie. czy musi jednak zostać fabryka i nic z tym się nie zrobi ?
Drohan
 
-#USER
 
Avatar użytkownika

Posty: 389
Dołączył(a): 12 lutego 2012, 00:50
Lokalizacja: Warszawa

Re: Astra H a radio

Postprzez jokeros » 21 listopada 2014, 11:16

nigdy nie widzialem w AH zwyklego grajka,mozesz sprobowac heh.
aczkolwiek napewno bedzie wiekszosc sterow łapac usterke o braku informacji z mulitimediow,bedzie bald komunikacji CAN i pewnie wiele innych.
Bankowo utracisz tez diagnoze podstawowych sterownikow gdyz linia diagnostyczna CAN leci tez poprzez multimedia.
Szczerze nie polecam takiej wymiany.
jokeros
 
-#USER
 
Avatar użytkownika

Posty: 1205
Dołączył(a): 5 stycznia 2009, 23:00
Lokalizacja: Mielec--->Tarnów
Województwo: Podkarpackie
Imie: Daniel
Auto: DS4
Silnik: RHD++
Pojemność: 2.0
Telefon: 505541309

Re: Astra H a radio

Postprzez gokarol » 21 listopada 2014, 13:10

Ja tylko dodam, że teraz kupiłem z kolegą opc (wkrótce na forum) i tam było wsadzone radio jakieś dotykowe. Po wymianie na seryjne cd70 navi komp nie pokazywał spalania i reszty rzeczy z tej zakładki. Gość od którego kupiliśmy to auto się dalej nie bawił. Damiani mi mówi, że to techem trzeba jakoś z powrotem programować bo op comem nie da rady. Jak to zaprogramuje sobie kolega dam znać o co chodziło.
A teraz tak myślę, Veron w zafirze wymienił radio, on najlepiej wie jakie funkcje się traci gdy się radio wymieni na nieseryjne.
gokarol
 
Zarząd
 
Avatar użytkownika

Posty: 10003
Dołączył(a): 4 czerwca 2005, 07:34
Lokalizacja: Ruda Śląska
Województwo: Śląskie
Imie: Karol
Silnik: Z20LER
Pojemność: 2.0

Re: Astra H a radio

Postprzez wojtason » 21 listopada 2014, 19:08

wojtason
 
-#USER
 
Avatar użytkownika

Posty: 2930
Dołączył(a): 25 czerwca 2007, 23:51
Lokalizacja: Tarnów/okolice

Re: Astra H a radio

Postprzez Drohan » 24 listopada 2014, 21:24

Dzięki za info :)
Drohan
 
-#USER
 
Avatar użytkownika

Posty: 389
Dołączył(a): 12 lutego 2012, 00:50
Lokalizacja: Warszawa

Re: Astra H a radio

Postprzez borsuk » 28 listopada 2014, 09:00

można wymienić na 1din nawet, a do tego półkę. jak do swojego Alpine dokupiłem interfejs, to działa sterowanie z kierownicy.
borsuk
 
-#USER
 
Avatar użytkownika

Posty: 649
Dołączył(a): 11 czerwca 2008, 10:23
Lokalizacja: Łódź

Powrót do Wyposażenie wnętrza

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

cron