W dniach 11.09-12.09 (z możliwością przedłużenia) zaplanowane zostało wyłączenie forum, z powodu jego modernizacji. Za utrudnienia przepraszamy.
 FAQ :: Szukaj :: Użytkownicy :: Grupy :: Album

Poprzedni temat Ťť Następny temat
Przesunięty przez: Dudek
13 Maj 2009, 17:02
TDI
Autor Wiadomość
Fpower
[Usunięty]

Wysłany: 16 Marzec 2007, 17:07   TDI

Własnie czy możliwy jest swap do astry wolkswagenowskiego silnika tdi???
Może ma ktoś takie cos bo nie znalazlem, pomysl może głupi ale golfa w dieslu zawsze chcialem lecz nie stac mnie jescze a i w astrixie sie zakochalem:( Zmieścic sie zmieści chłodnica też może podejdzie czekam na jakies odpowiedzi

kojus
www.gsiklub.pl

Auto: Opel
Oznaczenie: c20ne
Wysłany: 16 Marzec 2007, 18:39   

skoro c20xe wejdzie do golfa
to TDI musi wejść do Astry
to jest tylko kwestia odpowiedniego nakładu
i dobrego mechanika

Fpower
[Usunięty]

Wysłany: 16 Marzec 2007, 21:48   

no osprzet to pewnie nie podejdzie, zorientuje sie ile kosztowalby kompletny silnik z ospzretem
2 koła może wystarczą, bez przerobki zawiechy też sie nie obejdzie

HAns_VU
first GSi C25XE

Pojemność: powyżej 3L
Oznaczenie: z32se
Wysłany: 20 Marzec 2007, 09:04   

masz do wymiany duuuzo - instalacja elektryczna i to bedzie rzezba jak nic i nie wiem czy ktos by sie tego podjal, silnik, polosie, skrzynia, totalne przerabanie lap silnik i skrzyni, caly uklad paliwowy na moje byc moze bys musial cos zrobic z przednia zawiecha - jezeli bedziesz mial inne polosie dopasowac to to reszte :/ tz kiedys o tym myslalem zeby wrzucic 150 konnego dizelka ale po obliczeniach wyszklo ponad 15 tys i nie wiadomo ile robocizna, wiec zostalem przy projekie v6 i niewiele mniej wyszlo. niestety nie jest to tania zawaba i pol srodkami nie zrobisz tego po predzej czy pozniej wyjada babole jak byla fuszerka zrobiona
POZdr

Fpower
[Usunięty]

Wysłany: 20 Marzec 2007, 11:52   

silnik ze skrzynia od trójki 2000-3000 do tego komputer, kolektory nietypowe połosie i niestety cała przednia zawiecha do tego dochodzi kompet wspomagania bo bez tego to jazda raczej niemożliwa z tak cieżkim motorem z przodu, czyli pompa, maglownica. Nie policze pierduł takich jak ako, urządzenia podciśnieniowe,zbiorniczki,czujniki, łapy mocowania silnika, używany intercooler to też pewnie 400 uczyni do tego halty, mi wyszło koło 7-9 tysiecy +robota wiec chyba pozbieram jeszcze na golfika ciekawe było by jedno takiego autka nie miał by nikt a o to chyba w tuningu ogólnie chodzi, auto ma byc indywidualne, z drugiej strony tuning i diesel?? nie wiem, ale fakt że diesel to diesel całkiem inne momenty przyspieszenia niektórzy to po prostu lubią

BartekLodz

Silnik: C20NE
Pojemność: 2000
Oznaczenie: x17dtl > c20ne> c20ne
Wysłany: 20 Marzec 2007, 15:27   

a propo przyspieszeń dieselka http://videos.streetfire....8af011cd8c0.htm
:564:
kiedyś może będzie mnie stać na coś takiego, ech marzenie :567:

[ Dodano: 20 Marzec 2007 ]
a posłuchajcie jak pięknie turbinka się wkręca http://videos.streetfire....885002ca63e.htm

Klapek
Mąż swojej Żonci

Oznaczenie: z12xep; x14sz i c20let :)
Wysłany: 20 Marzec 2007, 15:47   

no ciąg ładny :D

Bubu
GSI Project

Pojemność: 1700
Oznaczenie: 17DR
Wysłany: 20 Marzec 2007, 20:08   

ja tam wole diesla ....... Moze moca nie grzeszy ale za to nadrabia mometem obrotowym a w pierwszej chwili gdy zaczynamy przyspieszac wlasnie momet daje to uczucie wgniatatnia w fotel mysle ze jak na kaste asterki Wsystarczy 105 konny silniczek np moj dobry znajomy ma Fiata marea 1.9 i ma tam 105 koni i autko jest tak samo jak moje w kombi i powiem wam ze no wymiekam jak jade tym fiacikiem 105 koni w dieslu to co innego niz 105 koni w benzynie .... ja stawiam na diesla :564:

Klapek
Mąż swojej Żonci

Oznaczenie: z12xep; x14sz i c20let :)
Wysłany: 20 Marzec 2007, 22:10   

no może ma turbo diesel uciąg ale jak wsadzisz turbo do benzynki to diesel będzie gryźć ziemię :D

ps. obecnie na co dzień ze znanych powodów kursuję xsara hdi 110KM 260Nm ale to nie to co benzynka

Fpower
[Usunięty]

Wysłany: 20 Marzec 2007, 23:00   

1 ale ile ta benzyna z turbo ci łyknie klapku ?? niestety nic za darmo,
2 moim zdaniem 110 kucykow to w zupełnosci dosyc zeby sie zabić heh, a im wieksza moc tym bardziej kusi zeby pocisnąc, moze nie prawda??.Nawet na rowerku można sie zabic a chyba nie o to chodzi
3 Astra, auto mi sie podoba wrecz sie zakochalem, ale nie starczyło kasy na taką z silnikiem ISUZU pracuje dopiero od roku, i powiem ze i tak chciało to troche wyrzeczen, na razie ciesze sie z tego co mam bo wielu moich rówiesnikow auta nie ma wcale
4 Nie nawidze kolesi ktorzy ktorzy chwalą sie autem na ktore od starego wyżebra i za jego kase go tuninguje, moje nazwisko jest w dowodzie iz tego jestem dumny

5 Diesel jest diesel, a jak sie nie ma co sie lubi to sie lubi co sie ma, i sie stara zeby było takie jak sie lubi!!!

przepraszam za pkt 4 ale ktos mi strasznie dzis krew zagotowal i gdzies to napisać musiałem

Pozdro

Bubu napisał/a:
ja tam wole diesla ....... Moze moca nie grzeszy ale za to nadrabia mometem obrotowym a w pierwszej chwili gdy zaczynamy przyspieszac wlasnie momet daje to uczucie wgniatatnia w fotel mysle ze jak na kaste asterki Wsystarczy 105 konny silniczek np moj dobry znajomy ma Fiata marea 1.9 i ma tam 105 koni i autko jest tak samo jak moje w kombi i powiem wam ze no wymiekam jak jade tym fiacikiem 105 koni w dieslu to co innego niz 105 koni w benzynie .... ja stawiam na diesla :564:

Bo to każdy zle pojmuje
najprościej jest tak:
Moc=predkość maxymalna
moment= przyspieszenie (zależne od przełożeń)

PS: ja też wole kle kle

biz
exMOD

Auto: Renault
Pojemność: 2000
Oznaczenie: RT
Wysłany: 20 Marzec 2007, 23:12   

Fpower napisał/a:
1 ale ile ta benzyna z turbo ci łyknie klapku ?? niestety nic za darmo,

Moj kuzyn ma vektre 1,9 z turbina i na trasie elblag-gdansk-gdynia-gdansk spalila prawie 20l przy dobrym deptaniu, ale kopa to on ma :D

Cytat:
3 Astra, auto mi sie podoba wrecz sie zakochalem, ale nie starczyło kasy na taką z silnikiem ISUZU pracuje dopiero od roku, i powiem ze i tak chciało to troche wyrzeczen, na razie ciesze sie z tego co mam bo wielu moich rówiesnikow auta nie ma wcale

Ja na Twoim miejscu bym sie nie zastanawial, poodkladal i kupil caly samochod (nowszy) z silnikiem ISUZU... Teraz takie z '97 za ok 8 tys wiec moze wyjsc taniej niz pozadny SWAP

Fpower
[Usunięty]

Wysłany: 20 Marzec 2007, 23:26   

No i lepiej

20l X 4,16= o zgrozo

pewnie tak zrobię szykuje sie do zmiany na diesla tylko na razie mi mojej żal bo też musiałem włożyc zeby pojezdzic, korozji prawie nie ma paski oleje filtry ma nowe wiec musi jescze to wykulać

AAA i pozdro dla kolejnego napotkanego użytkownika NZETA

Bubu
GSI Project

Wysłany: 20 Marzec 2007, 23:33   

swap silnika bez robocizny wyniesie 2000zł ( juz polatalem troche za tym) czyli kompletny silnik ze skrzynia i polosiami do tego elektryk ai nawet wydebilem w cenie wydech :D heh naszczesci jak juz dojdzie do mojego swapa to zrobie to sam.... ale wymiana u mechanika to ok 500zł ...... i wtedy mamy 82 koniki w naszym astrolocie....... :D Fpower, wiec zbieramy 2000zł i pokazemy tym benzyniakom :D hah a propo spalania benzyna turbo ci wciagnie jakies ok 10 L heheh a ropniaczek 6 L :d

Fpower
[Usunięty]

Wysłany: 21 Marzec 2007, 00:01   

Jeden co mnie zrozumie

I ty jestes Gosć o to chodzi stary diesel rulez

Chodzi ci o silnik oczywiscie isuzu, to ci powiem że pewno kumpla do pomocy bedziesz potrzebowal,jak tak sam w garażu :564: ja jeżeli sie za to wezmę to dochodzi jeszcze wspomaganie całe, nie wiem jak z elektryką, do silnika jest jakas wiązka>?

Bubu
GSI Project

Wysłany: 21 Marzec 2007, 00:13   

Cos idzie ale niewiem jeszcze z tej elektryki ale napewno to wybadam :D :564: moze zkolujemy se najlepsze dieselki na ATT ? :D na ile kasa pozwoli to bedzie swap napewno.... a potem tego isusu bede chcial podkrecic do jakis 110KM i to wystarczy tak jak powiedziales zeby sie zabic :D

Odpowiedz do tematu