FAQ :: Szukaj :: Użytkownicy :: Grupy :: Album

Poprzedni temat Ťť Następny temat
Problem Hertz dcx 165
Autor Wiadomość
lukkii89

Auto: Opel
Silnik: X16SZ
Pojemność: 1600
Wysłany: 29 Lipiec 2010, 21:49   Problem Hertz dcx 165

Witam. Zakupiłem w niedziele nowe głośniczki na przód do mojej Asi.
Problem zaczął się dziś po zamontowaniu ich (wcześniej brak czasu). Głośniczki założyłem, wszystko podłączyłem dystanse przykręciłem choć troszkę zawadzają o szybę i nie da jej się do końca opuścić.
Radyjko grało ok do czasu. Po 5 min zaczęło charczeć tak w połowie głośności-niżej było ok i wyżej czyli bliżej max było ok. Po chwili charczeć zaczęły w całym zakresie regulacji oprócz malutkiej głośności. Panowie w czym problem? Nie kupiłem zwrotnic i dla tego? Można je dokupić?
Proszę o pomoc i radę. Jutro podłącze stare z powrotem i sprawdzę czy to wina radia a jak nie do odnoszę do gwaranta. Tylko nie chcę się skompromitować że tam będą grały ok
Radio to Kenwood KDC-W3044AY

johnny_b-89

Auto: Opel
Pojemność: 1600
Wysłany: 30 Lipiec 2010, 00:07   

kolego, ja mialem podobny problem przy swoich glosnikach, tak samo przy większej głośności niż połowa. Myslalem ze to przednie są winą albo radio a okazało się, że styki przy tylnych głośnikach były luźne czy coś w tym stylu, poruszałem trochę kabelkami i był luzik. Może sprawdź to samo u siebie.

Odpowiedz do tematu