Wysłany: 28 Lipiec 2010, 19:00 lakierowanie całego auta
Witam wszystkich szanownych kolegów,mam w zamyśle pomalowanie auta na nowo...fabrycznie jest czarny i myślę,że lepiej go tak zostawić,niestety mam parę wżerów rdzy w różnych miejscach plus nowe nadkole na sto procent do wspawania.Chciałbym także zdjąć listwy i zrobić drzwi bez klamek na pilota,oraz usunięcie wszelkiej rdzy z nadwozia z konserwowaniem.Wiem,że plan fajny,ale dużo pracy no i pieniędzy...Mam w związku z tym pytanie,jakie koszty wygeneruje taki remont? dziękuje z góry za opinie i porady
Auto: Opel
Silnik: X14NZ
Pojemność: 1400
Wysłany: 28 Lipiec 2010, 19:20
...z tym usuwaniem klamek to się lepiej zastanów, bo potem b. prawdopodobne że auto nie przejdzie przeglądu, a i miśki będą miały powód do odebrania dowodu przy pierwszej lepszej kontroli
Auto: Opel
Oznaczenie: y22dtr
Wysłany: 28 Lipiec 2010, 19:55
wiesz, dużo zależy od miasta/regionu kraju. W Warszawie za pomalowanie całego auta na dowolny kolor (nawet ten sam) ale bez malowania wnęk to koszt ok 4-6 tysięcy. Jak byś chciał z wnękami pomalować to koszt rośnie prawie dwukrotnie, bo dochodzi zdejmowanie tapicerek, obić itp itd.