Witam wszystkich forumowiczow:) w gazecie auto świat poradnik z maja 2010r znalazlem ciekawy opis jak wykonac ściemniacz tj.: kupic kondensator na napięcie 16V jedna jego nozke ppodpiac do plusa a druga do masy przy zarowce w lampce oswietlenia kabiny. jako ze jestem amatorem elektroniki zdaje sie na Was. Moze mi to ktos wytlumaczyc jak takie cos wykonac nawet jakis prosty rysunek jak by ktos dal rade. z gory bardzo bardzo dziekuje
Wszystko fajnie i pieknie ale to lampka z astry G? bo u mnie w F-ce jest inna:p nie mam wogole plytki drukowanej:( macie moze jakies inne pomysly? na allegro sa gotowe moduły po 30zl tylko z tym tez bedzie problem bo jak to zamontowac? nikt nigdy tego nie robil?:(
[ Dodano: 28 Czerwiec 2010, 19:46 ]
Temat do zamkniecia. Sciemniacz zrobiony zostal z Tranzystora TIP127 kondensatora 35V i 2 rezystorkow efekt naprawde swietny!
Auto: Opel
Silnik: C20XE
Pojemność: 2000
Oznaczenie: Caravan by Irmscher
Wysłany: 21 Lipiec 2010, 23:09
Madeinitaly napisał/a:
Czy ktoś to może testował
tak, ja testowałem
Madeinitaly napisał/a:
może udzielić informacji jaki jest tego efekt, taki jak zachwala sprzedawca
tak, dokładnie efekt jest taki jak opisuje sprzedawca.
miałem podłączone wszystkie mozliwości, extra bajer
niestety ni z tego ni z owego po 13 miesiącach padł ;( a gwarancja tylko 12mc. ale 17 zł to nie jest jakiś wielki wydatek