Zaloguj    Zarejestruj
  • Autor
    Wiadomość

Jak wymontować przełącznik kierunkowskazów w Astrze H?

Postprzez piotrpitucha » 14 stycznia 2009, 12:22

Witam
Chciałem domontować przełącznik kierunkowskazów z tempomatem do Astry H, mam cicha nadzieję że jest to okablowane wewnątrz przełącznika i wystarczy jedynie wymiana manetki.
Jak ją wysunąć z przełącznika ?, kupiłem manetkę o numerze fabrycznym 13129642, z katalogów wynika że to jedyna do Astry H wersji lewa strona kierownicy, więc chyba powinna pasować.
Pozdrawiam , czekam na porady
EDIT
Dziękuję już sobie poradziłem, dla potomnych instrukcja :
Drut Φ1,5mm spiłowałem na płasko z dwu stron
W manetce kierunkowskazu pod osłoną gumową od góry mamy nalepkę z numerem elementu, na dole jest szczelina, wciskamy drut w szczelinę i wyciągamy manetkę.
Tempomat niestety nie działa, muszę drążyć temat dalej, mam nadzieję że się uda.
Robił to ktoś w Astrze H ?
piotrpitucha
 
-#USER
 
Posty: 8
Dołączył(a): 11 stycznia 2009, 11:25
Lokalizacja: Rzeszów

Re: Jak wymontować przełącznik kierunkowskazów w Astrze H?

Postprzez tomasbyt » 14 stycznia 2009, 23:14

Musisz zaprogramować tempomat techem najlepiej u dilera ale to cię będzie trochę kosztować zreszta jak w wszystko w ASO :564:
tomasbyt
 
-#USER
 
Avatar użytkownika

Posty: 1444
Dołączył(a): 15 czerwca 2006, 20:29
Lokalizacja: Bytom

Re: Jak wymontować przełącznik kierunkowskazów w Astrze H?

Postprzez piotrpitucha » 15 stycznia 2009, 20:23

Witam
Szukam kogoś inteligentnego, pomijając ceny :568: za wsadzenie manetki zawołali 60zł, mnie to zajęło może 5 minut razem z odkręceniem pokrywy co jak się okazało było zupełnie zbędne.
Oba ASO stwierdziły że to niemożliwe i się nie da :564: nawet piwa za to nie dostaną.
Piotr
piotrpitucha
 
-#USER
 
Posty: 8
Dołączył(a): 11 stycznia 2009, 11:25
Lokalizacja: Rzeszów

Re: Jak wymontować przełącznik kierunkowskazów w Astrze H?

Postprzez tomasbyt » 15 stycznia 2009, 21:17

piotrpitucha, walą ściemę ale to zrozumiałe za tempomat trzeba zapłacić 1000zł. a manetka na allegro kosztuje w okolicach 20-25 zł. i programowanie maks 150 zł. więc wiadomo dlaczego nie chcą tego robić musisz pogadać najlepiej z elektrykiem w ASO albo znaleźć jakiś salon który ci to zrobi :564:bez zaprogramowania się nie da
tomasbyt
 
-#USER
 
Avatar użytkownika

Posty: 1444
Dołączył(a): 15 czerwca 2006, 20:29
Lokalizacja: Bytom

Re: Jak wymontować przełącznik kierunkowskazów w Astrze H?

Postprzez piotrpitucha » 15 stycznia 2009, 22:21

Witam
Niby dobrze kombinujesz, ale do Astry-H trochę trudno, czyli za manetkę 250 a nie 25.
Natomiast w ASO nie dyskutowałem o cenach, elektrycy stwierdzili że to niemożliwe :571: gdybym miał dać za to w sumie 1000 to kupię sobie Techa i zrobię sam, jeszcze do kilku innych rzeczy mi się przyda.
Piotr
piotrpitucha
 
-#USER
 
Posty: 8
Dołączył(a): 11 stycznia 2009, 11:25
Lokalizacja: Rzeszów

Re: Jak wymontować przełącznik kierunkowskazów w Astrze H?

Postprzez tomasbyt » 15 stycznia 2009, 22:42

Ja nie kombinuje widziałem takie manetki na allegro w tej cenie a co do zaprogramowania to elektrycy cię okłamali ja tak robiłem więc sory ale głupoty gadają techem można zaprogramować światła do jazdy dziennej ok 200zł cena u dilera . komputer pokładowy odblokować cena ok 1000zł u dilera, dlatego nie chcą tego robić :564: bo lepiej jak klient kupi te elementy podczas zakupu auta cwaniaki
tomasbyt
 
-#USER
 
Avatar użytkownika

Posty: 1444
Dołączył(a): 15 czerwca 2006, 20:29
Lokalizacja: Bytom

Re: Jak wymontować przełącznik kierunkowskazów w Astrze H?

Postprzez kiki671 » 17 lutego 2009, 11:57

Witam
Jeśli ktoś chce odblokować komputer pokładowy to ASO Opel Mucha Mikołów w cenie 130zł plus uruchomienie świateł dziennych. Polecam bardzo miła obsługa
kiki671
 
-#USER
 
Posty: 1
Dołączył(a): 17 lutego 2009, 11:48
Lokalizacja: śląskie

Re: Jak wymontować przełącznik kierunkowskazów w Astrze H?

Postprzez Krzys1962 » 23 lutego 2011, 22:44

piotrpitucha napisał(a):Witam
Szukam kogoś inteligentnego, pomijając ceny :568: za wsadzenie manetki zawołali 60zł, mnie to zajęło może 5 minut razem z odkręceniem pokrywy co jak się okazało było zupełnie zbędne.
Oba ASO stwierdziły że to niemożliwe i się nie da :564: nawet piwa za to nie dostaną.
Piotr



Witam to opisz proszę jak to zrobiłeś i napisz gdzie kupisz techa za 1000 :566:
Krzys1962
 
-#USER
 
Posty: 1
Dołączył(a): 23 lutego 2011, 22:34
Lokalizacja: Wawa

Powrót do Wyposażenie wnętrza

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości