Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość
| |||
uszkodzony mcphersonKoledzy mam problem, najwyraźniej mam uszkodzonego mcphersona, ponieważ coś mi stuka w prawym przednim kole, jak wymieniałem koła to zobaczyłem, że jest mniejsza szczelina między tym talerzykiem a łapą do której przychodzi drążek w prawym niż w lewym na obrazku zaznaczyłem o co mi chodzi bo może to trochę chaotycznie piszę. Czy można to jakoś naprawić czy trzeba całego mcphersona wymienić?
![]()
Re: uszkodzony mcphersonpewnie przerdzewiał i talerzyk opadł. mozna pospawać, ale lepiej będzie dorwać raczej inny (bezpieczniej)
![]() Re: uszkodzony mcphersonKoledzy proszę wypowiedzcie się... Czy pospawać ten talerzyk? Nowej kolumny nie kupię (kupa kasy) a używaną na dobrą sprawę nie wiem jaką kupię, (może też spawaną) czy pospawanie to duże ryzyko??
![]() ![]()
Re: uszkodzony mcphersonkup używkę
![]() Re: uszkodzony mcphersonktoś jeszcze się wypowie>> moze ma ktos na sprzedaż??
Re: uszkodzony mcphersonjunior_ksp, jak chcesz to mam 2 używki lewy/prawy
![]() Re: uszkodzony mcphersonale pod mały blok? bo chyba są dwie opcje kolumn? daleko mieszkasz, nie wiem ile kurier wyniesie. ile chcesz?
Re: uszkodzony mcphersonpod duży blok
to jak masz 1.6 to moje nie podejdą
![]() Re: uszkodzony mcphersonkolumny są takie same, różnią się łożyska/piasty
![]() Re: uszkodzony mcphersonJa mam prawy od 1.6
![]()
Re: uszkodzony mcphersonOdkopę, ale mam tak samo - z prawej strony tacka opadła i osłona łożyska stuka o sprężynę. Na razie pospawam bo auto potrzebne, ale docelowo nabędę kolumnę na podmianę jak znowu odpadnie. Usterka niegroźna o tyle że sprężyna nie wypada a tylko opada te 2-3cm niżej, zawieszenie dalej jest zapięte i w zasadzie negatywnym objawem są uciążliwe stuki, bo auto prowadzi się w zasadzie normalnie. Dojechać do domu się da
![]() | ||