Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość
| |||
astra f 1.7 tds przegrzewa siewitam posiadam astre f 1.7 tds mam problem poniewaz łapie wysoka temperature pomimo wymienionej pompy wody na nowa pozniej usunałem termostat nadfal sie gzeje potrafi płyn wyrzucic przez korek albo wogule zniknac i dolewam np 3-4 litry prosze o pomoc juz nie wiem co jest
Re: astra f 1.7 tds przegrzewa sieNie kopci z wydechu? Oleju nie przybywa? Nie ma problemów z odpalaniem? Nie cieknie nigdzie ten płyn?
![]() Re: astra f 1.7 tds przegrzewa siea może by tak przenieść to w dział który będzie odpowiadał takiej sprawie, manuale to kiepskie miejsce na takie coś
![]() Re: astra f 1.7 tds przegrzewa sie
Kopci zawsze kopciła, nie ma nigdzie wycieków wszystko jest szczelne oleju troszkę ubywa ale ma przejechane prawie 450 tys Odpala bez problemowo
Re: astra f 1.7 tds przegrzewa sieChłodnica drożna?
![]() Re: astra f 1.7 tds przegrzewa sie
Tak założyłem nową
Re: astra f 1.7 tds przegrzewa siezaraz !!!! od kiedy nowa = tech.sprawna . nowa tez może być niedrozna w obecnych czasach .
Re: astra f 1.7 tds przegrzewa sieA jest różniąc między chłodnica od benzyny a diesla ?
Re: astra f 1.7 tds przegrzewa sie
Tak, chlodnice roznia sie wymiarami. Bodajze z tego co pamietam to chlodnica od diesla jest grubsza niz w benzynie.
![]() Re: astra f 1.7 tds przegrzewa sieGrubsza i większa. Do tego zamienniki maja czesto mniejszy rdzeń
![]() Re: astra f 1.7 tds przegrzewa sieCzyli możliwe ze kupiłem chłodnice od benzyniaka i dlatego się przegrzewa ?
Re: astra f 1.7 tds przegrzewa sieChłodnica od benzyniaka nie miałaby mocowania od intercoolera
![]() Re: astra f 1.7 tds przegrzewa sieNo to ta chłodnica posiada wiec co może być nie tak ?
Re: astra f 1.7 tds przegrzewa sieNo to zostaje zrzut głowicy i weryfikacja uszczelki, jak i sprawdzenie szczelności głowicy. Cudów nie ma
![]() Re: astra f 1.7 tds przegrzewa sieAle jak ściągnę głowice to i tak czeka mnie szlif i zmiana uszczelki
| ||