| |||
Chłodnica od 1.6 16v do 2.0 8v nie wyrabia?Witajcie, mam pewien mały problem odnośnie chłodnicy. Po swapie na 2.0 8v pozostała mi stara chłodnica z 1.6 16v(wersja pod klimatyzację). Przez zimę było ok ale teraz w okresie letnich upałów wystarczy mi na minutę stanąć koło domu czy na światłach aby wiatrak od razu zaczął chłodzić i bardzo ciężko mu zbić temperaturę. Pompę wody, UPG, płyn chłodniczy wykluczyłem bo wszystko jest nowe albo w dobrym stanie. Pozostała jedynie chłodnica i to co mnie zainteresowało to to, że ma 28mm grubości :S Bardzo proszę Was o pomoc
![]() ![]() Ostatnio edytowano 19 lipca 2015, 14:45 przez marcin301292, łącznie edytowano 1 raz
Re: Chłodnica od 1.6 16v do 2.0 8v nie wyrabia?A termostat? Mam corse a c20xe i chlodnice z corsy b 1.4 ktora byc moze jest taka sama jak Twoja lub mniejsza i nie mam zadnych problemow w temperatura. Moze masz chlodnice zmeczona?
![]() Re: Chłodnica od 1.6 16v do 2.0 8v nie wyrabia?Termostat jest w porządku (z 1.6), działa ok. Z resztą próbowałem chyba 5 nowych termostatów i na każdym jeździłem non-stop na włączonym wentylatorze nawet w zimie (95-98oC i nie mogłem zbić poniżej 95oC):/ W 1.6 nie było żadnych problemów z temperaturą, wszystko grało tylko po przejściu na 2.0 zaczęły się takie problemy.
Re: Chłodnica od 1.6 16v do 2.0 8v nie wyrabia?A chłodnica gorąca czy ciepła? Może sam silnik ma pozatykane kanały wodne i słabszy obieg płynu, zalej układ czymś do czyszczenia i zobacz efekty
![]() Re: Chłodnica od 1.6 16v do 2.0 8v nie wyrabia?Chłodnicy czasem dotknąć ręką nie idzie, gdy otworzy się termostat to po paru sekundach jest już cała gorąca czyli raczej przepływ wody w niej jest.
Re: Chłodnica od 1.6 16v do 2.0 8v nie wyrabia?Może za słaby jak blok niedrożny
![]() Re: Chłodnica od 1.6 16v do 2.0 8v nie wyrabia?zacznij od wymycia chłodnicy a jak masz klimę to również skraplacz, tylko nie od zewnątrz a od strony silnika
jeśli chodzi o wentylator to będzie się częściej załączał, w V6 praktycznie non stop pracuje przy miejskiej jeździe
![]() Re: Chłodnica od 1.6 16v do 2.0 8v nie wyrabia?Z klimy został mi tylko zamontowany wentylator, chłodnicę klimy i resztę wyrzuciłem podczas przekładki bo i tak musiałbym kupować wszystko nowe bo nie chłodziła i były połamane węże.
| ||