Zaloguj    Zarejestruj
  • Autor
    Wiadomość

Astra 2 Problemy z pokazywaniem temperatury na zegarach

Postprzez cywil992 » 18 stycznia 2014, 13:09

Witam posiadam Astre 2 1.8 125 KM z Webasto i Climatronikiem i mam problem mianowicie Wskazówka zegarów nie pokazuje mi temepratury silnika.
Wymieniłem czujnik który znajduje w bloku silnika zaraz przy termostacie i nic to nie dało, jednak gdy podgrzeje się czujnik temperatura wzrasta a podczas jazdy nie czasem podskoczy do jakiejś tam i opadnie.
Czy jest gdzieś 2 czujnik odpowiedzialny za przekazywanie informacji do zegarów ?
Jaka może być przyczyna czegoś takiego ?
cywil992
 
-#USER
 
Posty: 2
Dołączył(a): 7 grudnia 2013, 18:52
Lokalizacja: Krosno

Re: Astra 2 Problemy z pokazywaniem temperatury na zegarach

Postprzez Minos » 18 stycznia 2014, 14:55

A termostat wymieniłeś
Minos
 
-#USER
 
Avatar użytkownika

Posty: 140
Dołączył(a): 9 kwietnia 2011, 16:55
Lokalizacja: Tarnowskie Góry
Województwo: Śląskie
Imie: Karol
Auto: AG OPC1
Silnik: x20xer
Pojemność: 2,0

Re: Astra 2 Problemy z pokazywaniem temperatury na zegarach

Postprzez bzyk83 » 18 stycznia 2014, 17:22

Są dwa czujniki, jeden jest co podaje temp na komuter(ten na dwa piny) a drugi jest co podaje na zegary(ten na jeden pin) Który wymieniałeś?
bzyk83
 
-#USER
 
Avatar użytkownika

Posty: 80
Dołączył(a): 17 sierpnia 2008, 13:51
Lokalizacja: TKN ****

Re: Astra 2 Problemy z pokazywaniem temperatury na zegarach

Postprzez cywil992 » 18 stycznia 2014, 17:31

Ten 2 pinowy.
A gdzie dokładnie znajduje się ten 1 pinowy ?

[ Dodano: 18 Styczeń 2014, 17:34 ]
Minos napisał(a):A termostat wymieniłeś

Teramostatu nie wymieniłem bo nie widze takiej potrzeby z nim raczej nie ma problemów otwiera się i zamyka wtedy kiedy powinien
cywil992
 
-#USER
 
Posty: 2
Dołączył(a): 7 grudnia 2013, 18:52
Lokalizacja: Krosno

Re: Astra 2 Problemy z pokazywaniem temperatury na zegarach

Postprzez jokeros » 18 stycznia 2014, 21:09

bo temperatura w tym wozie nie idzie z czuja na szafe prosto w tym wozie,jest tu climatronik i hybryda na silniku,po schematach widze.
jokeros
 
-#USER
 
Avatar użytkownika

Posty: 1205
Dołączył(a): 5 stycznia 2009, 23:00
Lokalizacja: Mielec--->Tarnów
Województwo: Podkarpackie
Imie: Daniel
Auto: DS4
Silnik: RHD++
Pojemność: 2.0
Telefon: 505541309

Powrót do Chłodzenie silnika

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość