Zaloguj    Zarejestruj
  • Autor
    Wiadomość

Tempomat Astra G, X17DTL-problem z aktywacją w OP-COM.

Postprzez Maggajwer88 » 24 listopada 2019, 22:55

Witam. Problem jak w tytule.
Manetka jest, wiązka jest, OP-Com jest, jednak po wejściu w opcje Cruise Control już nie ma chęci się połączyć z ECU.
Wszędzie indziej łączy się bez problemu, czujnik sprzęgła i hamulca działa poprawnie.

O co chodzi? W silnikach na gnojówke miało być to łatwe i przyjemne, a już mnie to irytuje.

Czyżby sterownik jednak zablokowany i nie można aktywować?
Maggajwer88
 
-#USER
 
Posty: 4
Dołączył(a): 24 listopada 2019, 16:11
Województwo: Dolnośląskie
Imie: Rafał
Auto: Astra G Kombi
Silnik: X17DTL
Pojemność: 1.7

Re: Tempomat Astra G, X17DTL-problem z aktywacją w OP-COM.

Postprzez sicku » 26 listopada 2019, 09:03

X17DTL nie ma przypadkiem przepustnicy na linkę? Wtedy jeszcze serwomotor będzie potrzebny. Czujnik hamulca też musi być 4 pinowy.
sicku
 
-#USER
 
Avatar użytkownika

Posty: 55
Dołączył(a): 23 stycznia 2017, 08:28
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
Imie: Grzegorz
Auto: Astra G Bertone
Silnik: Z20LET
Pojemność: 2.0

Re: Tempomat Astra G, X17DTL-problem z aktywacją w OP-COM.

Postprzez Maggajwer88 » 26 listopada 2019, 23:44

Gwarantuję że jest potencjometr zamiast linki. Czujnik hamulca nie wiem czy 4 pin, ale patrząc po reakcji w OP-Com jest na pewno 2 funkcyjny, więc może być 3 lub 4ro pinowy. Jutro sprawdzę na 100%, ale skłaniam się ku właśnie 4ro pinowym.

Sęk w tym że nie jestem w stanie się połączyć z ECU, przynajmniej w kwestii tempomatu, bo wszystko inne wchodzi jak Dżesika do MOPSu po 500+.
Maggajwer88
 
-#USER
 
Posty: 4
Dołączył(a): 24 listopada 2019, 16:11
Województwo: Dolnośląskie
Imie: Rafał
Auto: Astra G Kombi
Silnik: X17DTL
Pojemność: 1.7

Powrót do Wyposażenie wnętrza

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość