Zaloguj    Zarejestruj
  • Autor
    Wiadomość

Re: Z20ler zaczal mi brac olej

Postprzez wesolek » 25 lipca 2015, 08:31

tu u Mateusza to mi wyglada na nieszczlenosc w ukladzie smarowania turbo alb podejscie albo slyw oleju. Pare razy mialem ze splyw mial luzne srubki. Ja bym to obadal.
wesolek
 
-#USER
 
Avatar użytkownika

Posty: 1052
Dołączył(a): 10 lutego 2007, 23:55
Lokalizacja: Goleniow

Re: Z20ler zaczal mi brac olej

Postprzez Mario2401 » 10 czerwca 2017, 14:48

Witam. Mam problem ze swoja asterką silnik Z20LEL...po rozgrzaniu kopci jak traktor na biało/siwo...oleju może ubywa ale minimalnie. Silnik pracuje ładnie,równo-turbo też kręci jak trzeba a mimo wszystko problem jakiś wystepuje. Zaświeciła się kontrolka od emisji spalin komp wykazał sonde lambda wymieniłem ale po dwóch dniach znowu kontrolka się zaświeciła:( Może jakas podpowiedź co to może być?Bardzo proszę o pomoc:(:(:(
Mario2401
 
-#USER
 
Posty: 2
Dołączył(a): 10 czerwca 2017, 14:39
Województwo: Małopolskie
Imie: Mariusz
Auto: Opel Astra H 2.0 Turbo
Silnik: Z20LEL
Pojemność: 1998
Telefon: 609393116

Re: Z20ler zaczal mi brac olej

Postprzez Sylwesters7 » 12 czerwca 2017, 07:39

Mario2401, płyn chłodniczy w normie? Ubywa? Ma inny kolor? Może widać w nim ślady oleju?
Sylwesters7
 
ModTeam
 
Avatar użytkownika

Posty: 2045
Dołączył(a): 29 czerwca 2012, 06:58
Lokalizacja: Biłgoraj
Województwo: Lubelskie
Imie: Sylwester
Numer klubowy: K047
Auto: Seat Leon
Silnik: BWJ
Pojemność: 2000
Telefon: 693 241 000

Poprzednia strona

Powrót do Silnik i osprzęt

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość